Fuziunea Banca Transilvania-Volksbank, finalizată

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 8 ianuarie 2016

Banca Transilvania a anunțat finalizarea procesului de fuziune cu Volksbank. Potrivit datelor oficiale, fuziunea a mărit numărul de clienți cu circa 10%, ajungând în prezent la 2,2 milioane de clienți, iar dintre cei 7.300 de angajați 400 de persoane provin de la banca achiziționată.

„La opt luni de la achiziționarea Volksbank România, avem ocazia să anunțăm încheierea cu succes a integrării VBRO în structura BT și fuziunea celor două bănci. Acum suntem o singură bancă, o singură echipă”, se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania, citat de Mediafax.

La achiziționarea / integrarea Volksbank în structura Băncii Transilvania și fuziunea prin absorbție au contribuit peste 600 de persoane din ambele bănci, dintre care circa 100 au avut responsabilități permanente în domenii-cheie.

„Am pornit la drum în acest proiect cu gândul că dorim să păstrăm clienții Volksbank România, să construim, de la început, o relație pozitivă. La momentul achiziționării VBRO am făcut public angajamentul față de aceștia, pe care l-am respectat: aproximativ 34.000 de clienți Volksbank România au beneficiat de reduceri și de beneficii din partea BT”, se precizează în comunicat.

Clienții Volksbank au beneficiat de o reducere a datoriei totale de 1,5 miliarde lei, reprezentând restituirea comisionului de risc pentru credite, indiferent de monedă, discounturi pentru conversia creditelor în franci elvețieni și diminuarea automată a datoriei totale pentru creditele curente.

Banca Transilvania a semnat în decembrie 2014 un angajament ferm pentru achiziționarea a 100% din acțiunile Volksbank România, iar în aprilie 2015 a anunțat finalizarea tranzacției. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost făcute publice.

Banca Transilvania este a treia instituție de credit din sistemul bancar românesc în funcție de active, după BCR și BRD, iar în urma integrării va concura cu BRD pentru a doua poziție pe piață.

BT avea la 30 septembrie active de 39,39 miliarde lei, în urcare cu 10,6% față de finele anului trecut, în timp ce BRD a raportat active de 47,6 miliarde lei, de la 45,18 miliarde lei la sfârșitul lui 2014.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!