Gabriel Cotabiță, evoluție uimitoare

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 26 iunie 2015

cotabitaGabriel Cotabiță se află încă internat în spitalul Elias după perioada în care a stat în comă indusă, cauzată de un stop cardio-respirator suferit într-o sală de fitness.

După ce a fost intubat și hrănit artificial, solistul s-a trezit din comă, a fost capabil să se ridice din pat și să meargă singur prin salon.

În plus, a început să se hrănească singur, chiar având poftă de mâncare din ce în ce mai mare, lucru care îi bucură nespus pe medici și pe cei apropiați lui.

„Vorbește din nou normal, e conștient de ceea ce i se întâmplă și comunică, în sfârșit, cu fiicele lui. De asemenea, se poate deplasa singur, fără sprijin…”

 

Cotabiță întâmpină încă probleme

„Progresele sunt fabuloase! Pe lângă faptul că se poate hrăni fără ajutorul nimănui, a început să mănânce din ce în ce mai mult, ceea ce este din nou un semn pozitiv, pentru că trebuie să revină la o greutate normală. În cele aproximativ trei săptămâni de comă, în care a fost hrănit exclusiv intravenos, a pierdut mult în greutate, iar acum începe să-și revină”, au declarat apropiați de-ai artistului pentru ziarulring.ro.

Totuși, Cotabiță întâmpină încă probleme în a-și aminti lucruri din trecut și a-i recunoaște pe unii dintre cei care îl vizitează, simptome cauzate de leziunile pe creier pe care le-a suferit în urma perioadei în care fost inconștient.

 

Primul gest făcut de Gabriel Cotabiță după ce s-a ridicat din pat!

Vești incredibile despre Gabriel Cotabiță! Atunci când mai toți își pierduseră speranța, cântărețul și-a revenit și, mai mult, a vorbit și chiar ar fi făcut câțiva pași, după cum au declarat surse din anturajul vedetei.

Progresele realizate de artist în ultimele zile sunt miraculoase, iar doctorii de la Spitalul Floreasca spun că o putere divină l-a ajutat pe acesta să își revină. Potrivit apropiaților, în salonul în care se află internat Gabriel Cotabiță au avut loc momente teribil de emoționante, după ce artistul s-a ridicat din pat. Bucuria a fost una imensă, mai ales pentru Gabriel Cotabiță, care, atunci când s-a văzut pe picioare, i-a mulțumit lui Dumnezeu și s-a închinat.

În acest moment, cântărețul se află într-o stare bună și se recuperează. „Gabi m-a recunoscut și îi recunoaște fără probleme pe toți prietenii veniți să-l viziteze. (…) Gabi se poate ridica din pat, merge fără probleme și vorbește coerent. Stoma e astupată și mănâncă singur. (…) Știe unde se află și ce i s-a întâmplat”, a declarat un prieten al artistului pentru ziarul Ring.

„Pacientul prezintă o suferință cerebrală postanoxică, cu dezorientare temporo-spațială și perioade de agitație psihomotorie. Este stabil din punct de vedere respirator și hemodinamic, starea generală fiind ușor ameliorată. Este alimentat oral și este mobilizat zilnic, beneficiind de ședințe de fizio- kinetoterapie și asistență psihologică. Pacientul este reevaluat permanent de o echipă medicală multidisciplinară”, a transmis, joi, conducerea Spitalului Floreasca, acolo unde Cotabiță este internat de mai bine de o lună.

 

„Am înțeles că Gabi nu doar că a început să vorbească, dar a și spus diverse cuvinte în franceză, italiană și engleză, vorbește în trei limbi străine. Mi s-a luat o piatră de pe inimă când am aflat că Gabi și-a revenit. Îi doresc să se recupereze total cât mai repede, să ne revedem, să îl văd din nou pe scenă. Este un om extraordinar.”

Wilmark, coleg cu Gabi Cotabiță în cadrul unui concurs de talente la Kanal D

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!