Gabriel Oprea, bun de arest

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 februarie 2016

Comisia Juridică din Senat a dat aviz pozitiv pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, în al doilea dosar de corupție, în care fostul ministru de interne este acuzat că a cumpărat o mașină de lux și alte bunuri din banii de misiuni ai polițiștilor. Dintre cei 164 de senatori, au fost prezenți 124, 71 au votat pentru și 52 împotriva.

În intervenția sa în Senat, fostul ministru de interne a declarat: „În toată cariera mea de ministru, de parlamentar, și cu ajutorul dvs., m-am bătut pentru drepturile militarilor, ale celorlalte structuri de la Ministerul de Interne. În timpul mandatului meu, nu s-a achiziționat în mod legal doar o mașină, ci peste 5.000, în mod transparent, și nu a fost nicio problemă. (…) Toată viața am respectat legile, sunt nevinovat și în consecință, vă rog să votați împotriva acestei cereri.”

Surse judiciare au mai declarat presei că din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat ar mai fi fost cumpărate canapele noi, un televizor, precum și o cabină de duș cu jacuzzi pentru a fi mobilat și utilat cabinetul fostului ministru de interne. Președintele UNPR s-a declarat „nevinovat” și a arătat că „suspiciunea invocată nu este întemeiată”, dar că va da curs solicitărilor DNA.

 

Aviz de arestare și pentru  Doina Tudor

Senatoarea PNL Doina Tudor este anchetată în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, a fost reținut pentru luare de mită. Acesta era, la data faptei, președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

DNA precizează că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească 200.000 de euro (din totalul de 300.000 de euro primiți de acesta), pentru ca acesta, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!