Gabriela Szabo RUNFEST, la Bistrița

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 aprilie 2015

578 szabo

„Gabriela Szabo RUNFEST” va avea loc pe 9 mai 2015, în orașul Bistrița, iar desfășurarea de forțe se va petrece chiar în fața sediului Primăriei, în centrul orașului. Evenimentul este organizat de Primăria Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, având ca parteneri tehnici Fundația PROAM Events și MPG, agenție de marketing sportiv specializată în crearea și implementarea de evenimente sportive pentru amatori, în colaborare cu Asociația Județeană de Atletism Bistrița-Năsăud.

„Îi invit pe toți bistrițenii, dar și pe cei din împrejurimi să participe la acest eveniment, care a reușit să reziste 10 ani, în pofida tuturor dificultăților. Mă bucur că am reușit să facem față acestor provocări și să continuăm să transmitem mesajul nostru. Sportul este și trebuie să fie un element fundamental în jurul căruia se încheagă o comunitate. Acest lucru începe să fie conștientizat peste tot în lume. Dovada cea mai bună a acestui lucru este declararea datei de 14 aprilie că Zi Internațională a Sportului. Rolul nostru, în calitate de sportivi și de formatori de opinie, este de a determina opinia publică să înțeleagă importanța sportului ca stil de viață. Continuitatea acestui eveniment ne demonstrează angajamentul comunității din Bistrița față de promovarea unui mod de viață care să aibă sportul ca element central”, a spus cu acest prilej Gabriela Szabo, ministrul tineretului și sportului.

În ziua concursului, peste 1.200 de alergători sunt așteptați să ia startul pe un traseu care trece prin inima orașului și dezvăluie câteva puncte de atracție. Printre acestea sunt clădiri simbol pentru istoria și viața culturală și socială a localității Bistrița: Biserica Evanghelică, cel mai reprezentativ monument de arhitectură de la începutul Renașterii, având cel mai înalt turn de piatră din Transilvania; Sugalete, un complex din 13 clădiri din secolele XV-XVI, cele mai tipice construcții renascentiste din Transilvania; Casa Argintarului, construită spre jumătatea secolului XVI, ce poartă însemnele breslei aurarilor.

„Gabriela Szabo este un brand atât pentru județul Bistrița-Năsăud, cât și pentru România. Eu cred că un semn al unei societăți valoroase este nivelul ei de sănătate, iar pentru crearea unei tendințe în acest sens avem nevoie de modele. Gabriela Szabo este pentru mine un model de urmat și cred că promovarea personalității ei în rândul tinerilor este o șansă prin care putem construi România de mâine”, a afirmat Emil-Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

„Concursul Gabriela Szabo este un eveniment sportiv local dedicat unei mari campioane pe care Bistrița a dat-o lumii. Edițiile organizate până acum ne-au confirmat că evenimentul este foarte apreciat, iar municipalitatea își face o datorie de onoare din susținerea mișcării sportive, a unor competiții al căror principal  beneficiu îl reprezintă faptul că, în cele din urmă, toți suntem câștigători. Organizarea acestui eveniment sportiv este expresia recunoștinței și aprecierii pe care comunitatea noastră le are față de activitatea și performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, cetățean de onoare al municipiului Bistrița”, a spus Ovidiu Crețu, primarul orașului Bistrița.

Iubitorii de mișcare au la dispoziție șase curse de alergare în cadrul evenimentului „Gabriela Szabo RUNFEST”, organizate de partenerii tehnici Fundația PROAM Events și MPG și structurate pe categorii de vârstă, gen și abilități. Traseul este construit într-o buclă de 2 kilometri ce va fi parcursă o dată sau de mai multe ori, în funcție de cursa aleasă.

Evenimentul ce poartă numele Gabrielei Szabo este foarte iubit de public, sute de sportivi amatori din toată țara îndreptându-se în fiecare an spre Bistrița pentru a participa la el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!