Gabriela Szabo vrea Universiadă la București

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 martie 2015

574 szabo

Gabriela Szabo a declarat la Facultatea de Drept, acolo unde două asociaţii au prezentat programul de lansare oficială a candidaturii pentru găzduirea de către România a Universiadei din 2021, că organizarea de evenimente majore poate avea un impact major asupra societăţii.

„MTS, prin strategia naţională pentru sport şi strategia naţională pentru tineret, sprijină atragerea în ţară a unor evenimente sportive majore şi de tineret. Considerăm că organizarea unor astfel de evenimente majore în România va avea un impact major asupra societăţii în ansamblul său, asupra dezvoltării infrastructurii şi pieţei muncii. Vreau să reiterez susţinerea mea privind organizarea oricărui eveniment major sportiv de către ţara mea, România”, a spus actualul ministru al sportului.

Gabriela Szabo mai consideră că intenţia de lansare a candidaturii pentru organizarea Universiadei din 2021 este lăudabilă. „Candidatura este o iniţiativă lăudabilă. Încă de la începutul mandatului meu am lansat iniţiativa de dialog către toate ministerele şi instituţiile angrenate în procesul de organizare a evenimentelor sportive majore. Un astfel de demers constituie un demers naţional şi trebuie susţinut de o analiză asupra necesarului în raport cu resursele de care dispunem şi o programare clară, nu doar bugetară. Astfel de proiecte schimbă definitiv faţa sportului, cel puţin acolo unde au loc. Îmi doresc să organizăm cât mai multe astfel de evenimente majore”, a concluzionat ea.

România ar putea să își depună candidatura pentru organizarea Universiadei de vară din anul 2021, competiţie pe care a mai organizat-o în 1981. Asociaţia Student Sport ar putea să avanseze în acest sens un memorandum către Guvernul României.

La eveniment au participat preşedintele Klaus Iohannis, ministrul tineretului şi sportului, Gabriela Szabo, preşedintele COSR, Alin Petrache, ca şi foştii sportivi Andreea Răducan, Mihai Covaliu, Doina Melinte, Mihai Covaliu, Alina Dumitru, Ilie Năstase, Nicu Vlad, Corina Ungureanu, Elisabeta Lipă, Ion Ţiriac şi Maricica Puică. A fost prezent, de asemenea, și Eric Saintrond, secretarul general al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!