Galatiul, fara stadionul promis

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 10 februarie 2014

521 stadion galatiNational Arena, Cluj Arena, „Ilie Oana” sunt singurele trei stadioane ultramoderne din Liga I, dar si singurele care pot primi aprobari din partea comisiilor internationale.

Lor parea sa li se alature un al patrulea, la Galati. Otelul se afla in reconstructie, iar primaria condusa de fostul presedinte al clubului, Marius Stan, urma sa ofere o mana de ajutor prin asigurarea infrastructurii pentru performanta.

Arena pe care o aveau in plan edilii orasului de la Dunare urma sa coste aproximativ 80 milioane de euro si sa dispuna de o capacitate de 40.000 de locuri, dar data inceperii constructiei este necunoscuta. In schimb, in aceeasi perioada a anului trecut, se spunea ca stadionul va fi terminat in vara lui 2014, peste numai 5 luni. „In mod sigur in mandatul pe care il am il vom inaugura. Finalizarea va avea loc in 2014. Nu este o promisiune electorala, ci doar o promisiune”, declara Marius Stan pe 21 februarie 2013.

Dorinta primarului galatean este imposibil de infaptuit la ora aceasta. Stadionul Dunarea, unde ar trebui sa apara arena promisa, este in picioare, iar semne ca s-ar incepe lucrul nu exista. In aceasta iarna a fost montata o noua instalatie de irigare si abia in luna mai se va trece la demolarea vechii tribune. Astfel, in iunie va avea loc doar momentul festiv al punerii pietrei de temelii a viitoarei case a fotbalului galatean.

De ce s-a intarziat? Zvonurile spun ca este vorba de o strategie politica a primarului, care ar dori ca stadionul sa fie ridicat cat mai aproape de data viitoarelor alegeri locale, pentru ca alegatorii sa fie inca sub impresia realizarilor sale. Acestea vor avea loc la finalul anului 2016.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!