Gâlcă… acasă!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 18 decembrie 2015

610 galcaTehnicianul Constantin Gâlcă a declarat la începutul săptămânii, la prezentarea la formaţia Espanol Barcelona, că se bucură pentru că a revenit la echipa la care a evoluat 4 ani, între 1997 şi 2001, subliniind că a fost contactat sâmbătă pentru a prelua acest post, informează Marca.

„Mă bucur că am primit şansa de a reveni acasă. Sunt un fan în plus, am urmărit echipa. Voi face totul pentru a ajunge la un nivel bun. Trebuie să atragem din nou fanii la stadion prin jocul nostru. Fanii sunt foarte importanţi pentru noi. Vreau o echipă agresivă, dacă vrem balonul, trebuie să-l recuperăm rapid. Urmăresc mult Espanol, sunt un fan şi sufăr alături de echipă. Jucătorii au un potenţial extraordinar, iar filozofia mea este să am un grup puternic, fiecare să-şi asume rolul şi de aici să ne simţim bine. Trebuie să câştigăm fiecare meci, să nu facem niciun cadou”, a declarat Gâlcă.

Gâlcă a afirmat că a discutat cu fostul antrenor Sergio Gonzalez, care i-a fost coleg de cameră în perioada în care juca la Espanol, şi a subliniat că a fost contactat sâmbătă de oficialii grupării spaniole pentru a prelua echipa.

Constantin Gâlcă va fi ajutat de secundul Dumitru Uzunea şi de preparatorul fizic Julian Jimenez.

Gâlcă urma să debuteze oficial ca antrenor al echipei Espanol marţi, de la ora 22.00, pe teren propriu, cu Levante, în returul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei. În tur, scorul a fost egal, 1-1.

Espanyol a fost preluată de compania Rastar Group, deţinută de miliardarul chinez Chen Yansheng. În 2015, Chen Yansheng a fost plasat pe locul 254 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din China, cu o avere impresionantă de 1,17 miliarde de dolari. Rastar Group s-a lansat ca un producător de produse din plastic, însă de-a lungul anilor şi-a schimbat obiectul de activitate, devenind o forţă pe piaţa maşinuţelor radiocomandate şi cea a scaunelor auto pentru copii. Recent, compania s-a reorientat spre zona jocurilor online şi cea a producţiilor TV şi cinematografice.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!