Gâlcă, victorie importantă

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 11 martie 2016

620 galcaCostel Gâlcă a reuşit să obţină o victorie importantă în campionatul Spaniei, 2-1 cu Vallecano, echipă cu care se luptă la retrogradare. Espanyol a deschis repede scorul, în minutul 12, prin Asensio. Catalanii au încercat să ţină de rezultat şi au făcut un joc tactic bun, însă Bebe a reuşit să egaleze în minutul 67, dintr-o pasă a lui Ozbiliz, singurul armean care a jucat vreodată în campionatul Spaniei.

Gâlcă a fost salvat în minutul 77, când Perez a prins un şut superb din voleu. În urma acestui rezultat, Espanyol urcă pe locul 14 şi se distanţează la 5 puncte de primul loc retrogradabil. De menţionat, Gâlcă are trei victorii în ultimele patru meciuri de campionat. Ultimul meci al etapei a 28-a din Primera Division reprezintă o nouă confruntare importantă în subsolul clasamentului. Costel Gâlcă şi Espanyol vor juca pe teren propriu contra lui Rayo Vallecano.

După două victorii consecutive, echipa singurului antrenor român din La Liga a pierdut clar etapa trecută, 0-3 cu Betis Sevilla, iar înfrângerea a aruncat-o pe Espanyol în lupta surdă pentru evitarea retrogradării. Catalanii au 28 de puncte în primele 27 de etape, iar pe Cornella El Prat vine Rayo Vallecano, echipa lui Răzvan Raţ, o formaţie care speră, la rândul ei, să evite locurile de Segunda Division.

Fără fundaşul stânga al naţionalei, care este în continuare accidentat, madrilenii traversează o formă slabă. N-au obţinut nici o victorie în ultimele patru etape, iar seria negativă i-a dus pe locul 17, ultimul neretrogradabil, cu 26 de puncte, la egalitate cu Granada.

Meciul cu Vallecano este cu atât mai important cu cât un succes al echipei din cartierul Vallecas ar duce-o pe Rayo peste Espanyol, care ar rămâne pe o poziţie periculoasă, cu 10 etape înaintea finalului campionatului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!