Gângioveanu, la amatori în SUA

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 18 martie 2016

621 gangioveanuConstantin Gângioveanu, fost internaţional român de tineret, a semnat un contract valabil pe un sezon cu formţia F.A. Euro New York, echipă din Premier Development League, o ligă inferioară din America, mutarea fiind anunţată prin intermediul paginii oficiale de Facebok a clubului.

Premier Development League este considerată cea mai înaltă divizie a fotbalului amator din SUA. Meciurile se joacă în lunile de vară, majoritatea jucătorilor fiind selecţionaţi din colegii

F.A. Euro New York evoluează în divizia de nord-est a campionatului.

Gângioveanu şi-a început cariera de fotbalist la vârsta de 16 ani, la Universitatea Craiova, echipă pentru care a debutat în luna mai a anului 2005, într-un meci cu Dinamo. A adunat 14 selecţii pentru naţionala sub 21 de ani a României, reuşind să marcheze de şapte ori. În Liga 1 a adunat 83 de meciuri şi a marcat cinci goluri, reuşind să prindă şi trei meciuri în Europa League, la Rapid.

Între 2014 şi 2015, Gângioveanu a jucat pentru o scurtă perioadă în Italia, la Lucchese, echipă de liga a treia. După semnarea contractului, fostul fotbalist de la Universitatea Craiova a acordat un interviu site-ului oficial al clubului, în care susţine că deja se simte ca acasă în America.

„De abia ce am ajuns în America, dar mă simt deja ca acasă. Clubul este grozav, are o mentalitate foarte sănătoasă şi munca noastră va trebui să fie încoronată de succes. Voi da tot ce am pentru a reuşi un sezon cât mai bun cu echipa. Obiectivul meu este să reuşesc pentru a ajunge în MLS”, a spus Gângioveanu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!