Garantarea startului pentru tineri

Articol publicat in sectiunea Muncă pe data 7 februarie 2010

Incepand cu 25 ianuarie, tinerilor care nu sunt angajati de o perioada mai mare de 6 luni li se va oferi un loc de munca, instruire sau alte experiente de lucru prin intermediul programului Young Person’s Guarantee (YPG). Acest lucru inseamna peste 470.000 de oportunitati pentru tineri in urmatoarele 15 luni.

 

Young Person’s Guarantee – Sprijinirea tinerilor pentru a-si gasi un loc de munca

Mai mult de 100.000 de persoane care isi cauta de munca si au intre 18-24 ani vor beneficia de aceasta garantie in cel mai scurt timp posibil.

Usile care se deschid prin intermediul acestui program sunt:

– optiunea de a aplica pentru locuri de munca noi, aparute prin intermediul Future Jobs Fund (FJF);

– ajutor pentru a aplica pentru un loc de munca existent intr-un sector cheie;

– practica la locul de munca;

– un loc in Community Task Force;

– ajutor in ceea ce priveste initiativele self-employed;

– stagii pentru absolventi si nu numai.

Noul YPG va garanta aproximativ 470.000 de noi posturi si oportunitati de pregatire pentru cei tineri si asta doar in urmatoarele 15 luni. Si sub incidenta Graduates Guarantee, absolventii care nu vor gasi un loc de munca in primele 6 luni de la terminarea studiilor vor avea acces la specializari, stagii de perfectionare sau ajutor in incercarea de a deveni self-employed.

 

Intreprinzatorii, chemati sa ajute

Pe masura ce YPG devine disponibil in Marea Britanie, ministrii fac un apel la intreprinzatori pentru ca acestia sa se implice si sa creeze si mai multe sanse pentru tineri. In ciuda binevenitei scaderi a somajului in randul tinerilor de saptamana trecuta, ministrii cred ca este timpul ca ajutorul oferit celor tineri sa creasca, pe masura ce economia isi revine din perioada de criza.

 

Sprijin eficient si in timp util pentru tineri

Yvette Cooper, secretar de stat pentru munca si pensii, a declarat ca o continuare a investitiilor este un punct critic: „Vrem sa garantam fiecarui tanar sprijinul de care are nevoie. Tocmai de aceea aceste garantii debuteaza acum, aproape de momentul in care cei care au absolvit sau au parasit scoala mai au putin si implinesc 6 luni de cand nu si-au gasit de lucru.”

Ea a mai confirmat faptul ca, parte a acestei garantii, fiecare tanar va primi un consilier propriu din partea Jobcentre Plus. Aceasta continuitate va ajuta tinerii sa construiasca relatii eficiente cu consilierii lor.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!