Garderoba bărbaților: Catifeaua

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 12 decembrie 2014

moda_sacou catifea4Dacă ești în căutarea unui outfit spectaculos cu accente futuriste, îndrăznește să porți catifeaua. Iată ce trebuie să știi pentru a purta corect acest material prețios.

 

Îngrijește-ți ținutele de catifea și învață când și cum să le porți

Designerii recomandă ca ținuta din catifea să fie bine întreținută și curățată, deoarece firele și scamele se prind foarte ușor pe acest material, iar de la o imagine sublimă până la una total neîngrijită nu este decât un singur pas. Pentru ca ținuta ta să se bucure de o viață cât mai lungă, du-te periodic la curățătorie și protejeaz-o cu un sac special pentru haine.

Catifeaua pune accent pe siluetă, așa că nu purta o astfel de ținută dacă nu ai mai trecut în ultimele săptămâni pe la sală.

Catifeaua este prin excelență un simbol al eleganței și al unui stil de viață romantic, așa că nu se pretează pentru ținutele de zi cu zi.

 

Asortează-ți ținuta cu restul obiectelor vestimentare

În funcție de nuanța ținutei de catifea alege să contrabalansezi imaginea de ansamblu. Astfel, dacă ținuta din catifea este de nuanță închisă (verde murdar, maro, mov indigo sau negru), restul pieselor vestimentare vor fi alese dintr-o gamă deschisă de culori (galben, alb, bleu).

Și pentru că vorbim despre un material prețios, alege să porți catifeaua alături de alte texturi care denotă eleganță și stil, precum mătasea, organza sau șifonul din mătase.

 

Accesorizează-ți ținuta cu stil

Nu e deloc simplu să porți piese vestimentare din catifea, iar accesorizarea acestora se realizează respectând principiul potrivit căruia outfit-ul nu trebuie supraîncărcat.

Mizează întotdeauna pe accesoriile discrete și elegante. Poartă o pereche de pantofi eleganți, un ceas clasic, butoni metalizați și, dacă vrei să adaugi o notă personală ținutei, poți adăuga un papion de aceeași nuanță cu cea a sacoului sau o batistă colorată la butonieră.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!