Gardoș, încrezător

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 25 septembrie 2014

551 florin gardosDupă cinci etape se poate spune că Southampton este surpriza frumoasă a sezonului în curs de Premier League. Echipa urcase chiar pe locul 2, cu 10 puncte, la 3 puncte distanță de liderul Chelsea, deși în vară aceasta a pierdut nu mai puțin de cinci titulari, ba chiar și antrenorul.

Echipa lui Florin Gardoș urma să joace împotriva lui Arsenal, în Cupa Ligii Angliei, chiar pe Emirates Stadium, iar fundașul român spera să debuteze ca titular la noua sa echipă.

Până acum fostul stelist are două apariții în campionat, trei minute cu Newcastle și 45 cu Swansea. Acum, Florin își dorește să joace titular, mai ales după ce și-a depășit problemele medicale care l-au ținut rezervă până acum.

„Mă așteptam să fiu nevoit să aștept puțin până voi debuta. Am venit ieșit din formă, nerefăcut complet după o accidentare, dar acum mă simt bine, am jucat puțin și totul merge perfect.

Am jucat 45 de minute cu Swansea, în repriza a doua. A fost un sentiment plăcut. A fost puțin mai ușor, pentru că erau în 10 oameni când am intrat eu, noi aveam posesia, dar a fost bine. Așa am putut să simt mai bine ce înseamnă Premier League. A fost și un rezultat foarte bun (4-0 pentru Southampton)”, a declarat el, într-un interviu acordat site-ului oficial al lui Southampton.

Fundașul central mai crede că, deși concurența e una redutabilă, după ce a venit și Toby Alderweireld de la Atletico Madrid, are șanse să se impună în prima echipă.

„Toți ne antrenăm din greu, antrenorul va decide cine va juca, cine e mai în formă. De aceea suntem patru fundași centrali, a venit acum și Toby Alderweireld, un fotbalist foarte bun, e bine că avem concurență. Dar simt că am o șansă acum să joc. Sper că voi fi titular și că ne vom califica mai departe. Arsenal e o echipă mare, are mulți jucători de calitate, chiar și dacă va juca cu rezervele.

Chelsea a fost echipa cea mai mare împotriva căreia am jucat, acum am șansa să joc împotriva altor echipe la fel de importante. Avem un start foarte bun în campionat, avem o atmosferă perfectă în vestiar, așa că eu cred că ne putem califica. Pornim ca outsideri, așa că nu avem oricum nimic de pierdut”, a mai spus fostul jucător al roș-albaștrilor pentru site-ul citat.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!