Gardoș vorbește despre achiziții serioase

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 23 ianuarie 2015

566 gardosFlorin Gardoş face o radiografie din exterior a evenimentelor petrecute la fosta echipă, de la care a plecat în vară. Fundaşul lui Southampton este sigur că dacă nu se vor face investiţii serioase în transferuri, roş-albaştrii au şanse minime să se califice în grupele Ligii.

Gardoş spune lucrurilor pe nume şi face o analiză extrem de pertinentă. Apărătorul a discutat despre situaţia de la Steaua, despre venirea lui Tamaş în Ghencea, dar şi de posibila plecare a lui Keşeru.

“Tamaş e un jucător foarte bun. Eu îl ştiu de la echipa naţională şi cred că este un transfer foarte bun. Nu va avea probleme de acomodare cu vestiarul, pentru că este un băiat extraordinar. Este de văzut cum va fi primit de suporteri.

Keşeru va fi o pierdere dacă va pleca. E un jucător de valoare şi Steaua are nevoie de el.

Steaua trebuie să mai facă transferuri dacă vrea să joace în Champions League, trebuie să se întărească. Cu Szukala, Sânmărtean şi Keşeru a ratat calificarea în Ligă şi primăvara europeană. În Liga 1 nu va avea probleme şi va câştiga campionatul”, a explicat Florin Gardoș situația actuală din Ghencea.

În absenţa lui Alderweireld, care este accidentat, Gardoş a devenit o prezenţă constantă în prima echipă a lui Southampton, marea surpriză a sezonului în Anglia. Transferurile lui Lallana, Lovren, Shaw, Lambert şi accidentarea de lungă durată a lui Jay Rodriguez nu şi-au pus amprenta pe jocul echipei, care continuă să uimească specialiștii.

Ultimul episod al minunii, 2-1 pe terenul lui Newcastle. Cu o evoluţie de ansamblu bună, Gardoş a greşit la golul primit, lucru pe care l-a admis fără probleme.

“La faza golului a fost o neînţelegere între mine şi portar, o lipsă de comunicare. Portarul nu a strigat că iese şi totul s-a întâmplat foarte repede, dar este bine că am câştigat. Suntem pe un loc bun în Premier League. Nimeni nu se aştepta să fim pe locul trei, mai ales că au plecat mulţi jucători.

Eu am o relaţie foarte bună cu Ronald Koeman şi cu ceilalţi jucători. La început, când încă nu jucam şi nu eram pregătit 100%, am avut o discuţie cu cineva din conducere. Mi-a spus că nu vor să mă forţeze şi să am răbdare”, a mai spus Gardoş despre profesionalismul cu care sunt tratate lucrurile la echipa sa actuală.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!