Gatu, reales

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 ianuarie 2010

Cristian Gatu va deveni unul dintre cei mai longevivi presedinti de federatie nationala din Romania, dupa ce a primit votul pentru inca un mandat la FRH. Fostul international poate adauga astfel inca 4 ani de guvernare a handbalului romanesc celor 13 ani pe care i-a adunat deja. Singurul care-l intrece este Mircea Sandu, care e neclintit de la sefia FRF din 1990.

Pana sa castige, Cristian Gatu a infruntat doi contracandidati in doua tururi de scrutin: Mihai Marinescu si Robert Licu. Primul eliminat a fost Licu. Rezultatul votului: Gatu – 56, Marinescu – 44, Licu – 30. Dupa a doua cursa, Gatu si-a adjudecat majoritatea voturilor, 77, in timp ce Marinescu a primit 54. In sala au fost prezenti 131 membri din 187 convocati, suficienti pentru a se intruni cvorumul de sedinta.

„Prioritatea acestui mandat va fi constituirea ligii profesioniste de handbal”, a declarat Gatu dupa vot, adaugand ca regreta esecul lui Robert Licu. „Voi avea discutii in zilele urmatoare pe tema intineririi federatiei si voi incerca sa deschid usile pentru cei care urmeaza sa mearga mai departe”, a mai spus noul sef al FRH. Prima sedinta a Consiliului de Administratie este programata pe 10 ianuarie 2010.

Cristian Gatu considera ca pina la 10 ianuarie se va sti daca Radu Voina va mai fi antrenorul echipei nationale feminine. „Tadici si-a facut pe deplin datoria la nationala. Declaratiile fetelor dupa Beijing ne-au determinat sa fim mai atenti si l-am adus pe Voina, care este mai putin sever. Rezultatele au fost insa aceleasi, deci cheia nu e severitatea sau bunatatea antrenorului, ci undeva mai jos”, a afirmat Gatu.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!