Gaură în buget

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 16 octombrie 2015

601 bourceanuAlex Bourceanu este considerat de jurnaliştii de la hurriyet.com.tr unul dintre cele mai slabe transferuri făcute de fotbalul turc în ultimii ani. În ciuda acestui fapt, conturile fostului căpitan al Stelei au fost serios rotunjite.

În februarie 2014, Trabzonspor plătea 1,3 milioane de euro pentru Alex Bourceanu, care se afla în ultimele 6 luni de contract şi nu mai vroia să continue la Steaua. A fost o afacere excelentă atât pentru campioana României, cât şi pentru fostul internaţional român. Nu însă şi pentru turci.

Bourceanu a jucat în câteva meciuri imediat după ce a semnat, dar n-a ieşit prea mult în evidenţă. A urmat o accidentare care l-a scos total din circuit. Trabzonspor a ales să-l împrumute în sezonul trecut la Steaua, în speranţa că-şi va reveni. Bourceanu a revenit în Turcia cu încă o medalie de campion al României, dar cu o imagine şi mai proastă după evoluţiile extrem de slabe avute sub comanda lui Gâlcă.

Situaţia lui Bourceanu este acum incertă. Şefii lui Trabzonspor şi-ar dori să-l vândă, însă nimeni nu pare dispus să plătească nici măcar jumătate din suma investită în transferul său. O altă variantă ar fi un alt împrumut la Steaua, care ar urma să se facă în iarnă.

În urma acestor lucruri rămân însă banii pe care Trabzonspor i-a pierdut cu transferul lui Alex Bourceanu. Cei de la hurriyet.com.tr susţin că ar fi vorba despre nu mai puţin de 3,1 milioane de euro, adică suma de transfer – 1,3 milioane – plus salariul din această perioadă. Hurriyet consideră că Bourceanu a fost una dintre cele mai mari păcăleli ale fotbalului turc, din ultimii ani.

Alex Bourceanu și-a reziliat deja contractul cu formația Trabzonspor și este liber.

Cele două părți au ajuns la un acord, iar Bourceanu va primi 400.000 de euro. Turcii au plătit 1.300.000 de euro pentru Bourceanu și a jucat doar 14 partide.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!