Geoană, despre Ponta și instrumentele propagandei ceaușiste

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 12 decembrie 2014

Fostul președinte PSD Mircea Geoană este de părere că, înainte de alegerile prezidențiale, a existat temerea că Victor Ponta ar readuce tradiții autoritare, dacă ar fi ajuns președinte, dar și că a folosit propaganda ceaușistă în campanie, anunță B1TV.

„Să aruncăm o privire rapidă la campania electorală a lui Victor Ponta, considerată de mulți drept una dintre cele mai urâte și triviale din sfertul de secol al alegerilor democratice din România. Sacrificând valorile fundamentale ale stângii, Ponta a ales să-și atace contracandidatul cu instrumentele propagandei ceaușiste: originile germane, religia sa, părinții (hărțuiți de o televiziune deținută de un apropiat al domnului Ponta în micul oraș din Germania în care trăiesc acum) și, pentru a înrăutăți lucrurile, acuzații absurde de trafic de copii și de organe în anii ’90 de către Klaus Iohannis”, scrie Mircea Geoană, în Social Europe Journal.

Acesta spune că „partidul-stat” este o acuzație des întâlnită împotriva PSD, tendințele autocrate ale lui Ponta ca lider de partid amplificând această îngrijorare.

„Pentru a înrăutăți lucrurile, acuzațiile făcute de președintele Băsescu că Ponta a fost agent sub acoperire pentru un serviciu de informații, în timp ce era procuror între anii 1997 și 2001, au reînnoit temerea că un președinte Ponta ar reînvia tradițiile autoritare mult mai vechi decât ale lui Ceaușescu. Duetul Victor și Viktor (Orban – n.r.) din România și Ungaria nu a reprezentat o perspectivă foarte drăguță pentru mulți din interiorul și exteriorul țării”, a mai spus Mircea Geoană.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!