Geoană vrea un nou partid de stânga

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 9 ianuarie 2015

Senatorul Mircea Geoană a anunțat intenția de a forma o nouă construcție politică de stânga, un partid despre care susține că vrea să fie „eliberat de minciună, corupție și impostură”.

„Singurul meu interes este să dau milioanelor de români care m-au votat șansa de a fi reprezentați de un partid de stânga autentic. Voi acționa cu toată energia pentru a reda adevăraților membri și simpatizanți ai PSD un partid profund democratic, modern și deschis către societate, eliberat de minciună, corupție și impostură”, a scris pe Facebook Mircea Geoană, care a adăugat că nu dorește ruptura PSD, pe care l-a condus până în urmă cu cinci ani.

„Nu doresc să provoc o ruptură a partidului pe care l-am condus. Dacă, însă, frica, comoditatea sau complicitatea unora vor face ca PSD să rămână prizonierul aceleiași clici corupte și dictatoriale de la vârful său, atunci voi avea datoria de a chema alături de mine într-un nou proiect politic pe toți acei oameni integri care cred într-o stângă adevărată, modernă și europeană, deschis colegilor din PSD, dar și oamenilor de stânga care se simt nereprezentați de actualul PSD și de clasa politică românească”, mai scrie senatorul.

Mircea Geoană a fost exclus din PSD pe 27 noiembrie, după pierderea alegerilor prezidențiale de către Victor Ponta, alături de alți doi membri marcanți – Marian Vanghelie și Dan Șova. Un alt nume care a făcut parte din PSD, dar care și-a dat demisia tot după alegerile prezidențiale, la sfârșitul lunii noiembrie, este al deputatului Sebastian Ghiță. După câteva zile, acesta a anunțat că din ianuarie va începe strângerea de semnături pentru un nou partid politic de stânga.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!