George Copos, încă 4 ani de închisoare

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 28 august 2014

George Copos a fost condamnat, luni, de Tribunalul București (TB) la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria 1. Magistrații de la TB au menținut pedeapsa dată de judecătorii de la Judecătoria Sector 2, decizia fiind definitivă. Tribunalul București a amânat de trei ori până acum pronunțarea în dosarul Loteria 1, trimis în judecată în 2006, dar plimbat între instanțe din diverse motive. George Copos se află în Penitenciarul Rahova din data de 4 martie, când a fost condamnat de Curtea de Apel București în dosarul Transferurilor la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

De asemenea, Tribunalul București a menținut pedepsele de câte 4 ani de închisoare pentru inculpații Gilio Giuzepe Roza, Stelian Ioan Rațiu și pentru fostul director general al Loteriei Române, Nicolae Cristea, iar Gabriel Rogoveanu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, informează Mediafax.

În dosarul Loteria 1, fostul patron al Rapidului este acuzat că a provocat statului un prejudiciu de un milion de euro prin vânzarea unor spații către Loteria Română, la prețuri subevaluate în acte. Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie-decembrie 2004, Copos, în calitate de asociat și președinte al Consiliului de administrație în cadrul Ana Electronic, împreună cu Roza și cu sprijinul lui Cristea și Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39.461.121.820 de lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!