George Piștereanu: „Minte-mă frumos în Centrul Vechi”

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 16 aprilie 2016

George Pistereanu

George Pistereanu este „băiatul rău” al cinematografiei românești, unul dintre actorii care promite să rupă barierele cetății filmului de la Hollywood.

Adorat de mii de fani din România, actorul a trecut prin mari emoții la premiera noului său film „Minte-mă frumos în Centrul Vechi”: „Acest proiect însemnă mult pentru mine, el fiind intrarea mea oficială în zona de comedie a filmului românesc. De asemenea, șansa de a lucra cu regizorul Iura Luncașu, precum și cu echipa extraordinară pe care acesta a reușit să o pună în film. Este un film dinamic, hollywoodian, plin de umor pur românesc și acțiune, acel film pe care publicul românesc îl aștepta de mult.”

George s-a pregătit intens pentru a putea intra în pielea personajului unui cămătar: „Tipologia rolului pare cunoscută la prima vedere, dar personjul ascunde multe suprize. Așa cum m-am obișnuit să îmi pregătesc fiecare rol, oricat de mic ar fi, am stat zile întregi în sălile de jocuri de noroc. Am și jucat chiar, pentru a putea observa relația pe care o au acest tip de oameni cu mediul înconjurător, dar mai ales cu datornicii lor.”

 

Proiecte trecute și viitoare

George Pistereanu_Minte-ma frumos in centrul vechi

„A fost cel mai bun an de până acum, în care am avut trei proiecte mari: Nelly`s Adventures, Minte-mă Frumos în Centrul Vechi și filmul austriac Future Music, în care am avut rolul principal. Este un film emoționant, care sper că va apărea în 2017. În acest moment, lucrez la un spectacol la Teatrul Național din București «Medeea, mama mea» în regia lui Ivan Dobcev, iar nerăbdarea crește odată cu apropierea premierei care va fi pe 21 mai la sala de Pictură.”

George Piștereanu a devenit cunoscut în România în 2010, odată cu premiera filmului „Eu când vreau să fluier, fluier!”, unde a jucat rolul unui pușcăriaș care se pregătește să evadeze cu puțin timp înainte să fie eliberat. Puțini știu însă că pentru rolul din primul lungmetraj realizat de regizorul Florin Șerban, George Piștereanu a fost abordat când era încă în liceu și se pregătea pentru admiterea la Academia de Poliție, însă de atunci, viața sa s-a schimbat radical. Au urmat nenumărate oferte pentru producții atât în țară, cât și în afară, iar drumul său spre Hollywood se conturează treptat.

Actorul încearcă să mențină o legătură foarte strânsă cu fanii săi pe Facebook: „Mențin contactul cu fanii mei în permanență pe pagina mea de Facebook George Piștereanu, unde postez zilnic și răspund la toate mesajele. Cred că este un lucru important, care face parte din „fișa postului”. Publicul are dreptul să știe ce face persoana pe care o îndrăgește și unde sunt următoarele spectacole.”

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!