Ghencea intră în renovare

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 13 martie 2015

573 ghenceaStadionul denumit de fanii Stelei „Templul fotbalului românesc” ar putea intra într-o renovare completă care presupune schimbarea scaunelor, recondiţionarea tribunelor şi a hotelului de la tribuna a II-a, acolo unde echipa de fotbal obişnuia să intre în cantonament înainte de jocuri. Asta până acum aproape 2 ani, în clipa când jucătorii au găsit şerpi în paturile lor.

Pentru stadionul Stelei există un contract între MApN şi societatea comercială a lui Gigi Becali, valabil până în luna iunie 2015, prin care echipa de fotbal achită suma de 24.400 de euro pentru fiecare meci pe care actualul lider din Liga I îl dispută acolo.

O parte din sumă, destul de însemnată, se duce pe plata firmei de salubrizare, care îi aparține lui Florian Walter, bun prieten cu Gigi Becali. Acordul se încheie înaintea fiecărei partide de pe teren propriu. Romprest ia cel puțin 7.000 euro pentru fiecare meci, asta deși publicul nu mai vine la stadion, astfel că dacă se iau în calcul şi utilităţile, s-ar putea ca ministerul să nu rămână cu vreun profit foarte important de pe urma unui astfel de contract.

Deoarece dosarul de licențiere trebuie pregătit din timp, Steaua FCSB ia tot mai serios în calcul varianta ca echipa să-şi joace meciurile de pe teren propriu la Buzău.

Altfel, luna viitoare se vor împlini 41 de ani de la inaugurarea arenei din Ghencea.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!