Gheorghe Hagi a preluat banca tehnică a Viitorului

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 18 septembrie 2014

550 gheorghe hagi

Gheorghe Hagi este noul antrenor al Viitorului, anunțând acest lucru în mod oficial în timpul unei conferințe de presă desfășurate la mijlocul săptămânii.

Însă se poate spune că Hagi era deja antrenorul echipei care joacă la Chiajna, fiind deja cel care dădea indicaţiile tehnice în timpul meciurilor.

„De acum încolo, voi fi antrenor la echipa mare, unde am un proiect pe cinci ani. O să lucrez aproape de echipă, cred că era momentul să intervin”, a spus el. Declaraţia lui Gheorghe Hagi vine să confirme ceea ce oricum se vedea la aproape fiecare meci al Viitorului din ultimele trei sezoane: faptul că Hagi era antrenorul echipei, este drept, condusă în acte şi de pe bancă de Bogdan Argeş Vintilă. Mutarea va intra în vigoare, să spunem așa, din următoarea etapă, una în care Viitorul merge la Mediaş, vineri, iar Hagi va sta în premieră pe banca echipei al cărui patron este şi pe care încearcă să o salveze de la retrogradare.

Un fost coleg de la naționala României, care a dorit să-și păstreze anonimatul, vorbește despre situația în care se afla Gheorghe Hagi: „Chiar şi atunci când era în Liga a 2-a, Hagi trăia meciurile la cote maxime, fie că era în tribune, fie că stătea la oficială. Adversarii erau slabi, echipa câştiga, dar el era ca un leu în cuşcă. Nu se poate abţine, ştie că e investiţia lui şi vrea să aibă rezultate.”

Sâmbătă, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, patronul Viitorului a rămas în tribună, dar avea deja responsabilitatea scorului, comportându-se exact ca un manager tehnic. A dat indicații de la tribună și acestea au fost auzite, pentru că volumul la care și-a făcut spectacolul Hagi a fost unul care nu a putut fi acoperit de către fanii moldovenilor.

Teoretic și la prima vedere, Hagi, un antrenor care a fost pe bancă la Steaua, Galatasaray și la naționala României, dispune de cunoștințele tehnice necesare să conducă echipa chiar şi din tribună, iar indicaţiile pe care le-a dat în timpul meciului cu Ceahlăul nu au pus nicio clipă în discuție autoritatea lui Vintilă. Doar că el a fost cel care a dictat o schimbare, exact la modul pe care îl critica în trecut, când antrena la Steaua. „Cheamă-l, mă, pe ăla, să intre pe teren!”, asta i-a transmis Hagi lui Vintilă în minutul 53, după ce Bonilla dăduse pasa decisivă pentru golul lui Mitriţă, iar atacantul Viitorului a fost schimbat imediat cu Mărkuş.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!