Gheorghe Popescu, eliberare condiționată

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 2 octombrie 2015

599 popescuGheorghe Popescu poate fi propus pentru eliberare condiţionată după ce a executat jumătate din pedeapsa de 3 ani, 1 lună şi 10 zile, primită în dosarul transferurilor de jucători, a stabilit Comisia de la Penitenciarul Jilava, care va trimite dosarul la Judecătoria Sectorului 4.

Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au declarat că Gheorghe Popescu a intrat automat în atenţia comisiei, întrucât întruneşte condiţiile necesare eliberării condiţionate.

Penitenciarul Jilava, în urma avizului dat de comisia de liberări condiţionate, urmează să trimită dosarul Judecătoriei Sectorului 4, instanţă care va decide dacă admite sau respinge propunerea.

Decizia pe care o va lua Judecătoria Sectorului 4 nu va fi definitivă, ci va putea fi contestată la Tribunalul Bucureşti, care în final va dispune cu privire la eliberarea condiţionată. Gheorghe Popescu ar putea părăsi penitenciarul doar după o decizie definitivă privind eliberarea sa condiţionată.

Membrii comisiei de la Penitenciarul Jilava au analizat cât a executat Gheorghe Popescu şi dacă acesta a efectuat în penitenciar diverse activităţ, care i-au adus zile în minus din pedeapsă. Prima condiţie pentru a fi admisă propunerea de liberare condiţionată este să fie îndeplinită fracţia de pedeapsă care trebuie executată, iar a doua ţine de comportamentul în penitenciar şi de activităţile desfăşurate acolo.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat anul trecut, alături de Popescu, pe Gheorghe Copos, la 3 ani şi 8 luni, Mihai Stoica, la 3 ani şi 6 luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte 6 ani şi 4 luni, Victor Becali, la 4 ani şi 8 luni, Gheorghe Nețoiu, la 3 ani şi 4 luni de închisoare, şi Jean Pădureanu, la 3 ani şi 4 luni.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul Bucureşti.

Jean Pădureanu, fostului preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!