Ghid de îngrijire a tenului

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 10 martie 2014

face creamUnul din marile secrete ale unui machiaj reușit este îngrijirea constantă și adecvată a pielii. Nu uita că niciodată nu este prea devreme sau prea târziu să începi a-ți îngriji pielea, pentru că această îngrijire este necesară la orice vârstă.

Pentru o îngrijire potrivită a pielii, trebuie să cunoști foarte bine ce tip de piele ai.

Cele patru tipuri de piele:

  • pielea normală – este fină, catifelată, mată și elastică. Felicitări, ai un tip de piele ușor de întreținut!
  • pielea grasă – este groasă, cu porii dilatați, cu multe puncte negre și cu exces de sebum. Ai mare grijă la alimentație și mai ales la igienă, dacă ai acest tip de piele!
  • pielea uscată – este rugoasă, lipsită de elasticitate, fragilă, ușor iritabilă. Ai grijă la hidratarea ei!
  • pielea mixtă – este cel mai des întâlnită. La acest tip de piele, zona „T”, adică fruntea, nasul și bărbia, este grasă, în timp ce obrajii sunt catifelați. Din fericire, este destul de ușor de îngrijit, dacă ai produsele adecvate.

Îngrijirea tenului în cinci pași simpli

Începe prin a curăța tenul cu un demachiant potrivit tipului tău de ten. Îndepărtează toate impuritățile, demachiază-te și înainte de culcare, dar și înainte de a începe orice machiaj.

Spală-te pe față cu un gel de față potrivit tipului tău de ten, pentru a curăța în profunzime porii.

După ce fața este perfect curată, pulverizează apă tonică sau termală pentru revigorarea tenului sau curăț-o cu loțiune tonică fără alcool.

O dată pe săptămână, aplică o mască tip gomaj pentru curățarea porilor în profunzime și o mască hidratantă potrivită tipului tău de ten.

După curățare, aplică o cremă hidratantă mai ușoară sau mai grasă, în funcție de nevoile tenului, atât seara, cât și dimineața.

Sfaturi

Bea cât mai multe lichide pentru o piele elastică, hidratată și întinsă.

Dieta este și ea importantă. Nu abuza de sucuri acidulate, ciocolată, cafeină și grăsimi. Alcoolul și sarea în exces deshidratează organismul, deci evită-le pe ambele pe cât posibil.

Ai grijă să îți hidratezi pielea corespunzător când o expui la temperaturi prea scăzute sau prea ridicate, pentru a preveni apariția ridurilor și uscarea ei excesivă.

Nu uita de somn! Cu cât lipsește mai mult, cu atât pielea va deveni mai ternă, vor apărea cearcăne și ochi obosiți.

Vitaminele și mineralele asigură menținerea pielii cât mai tânără și elastică.

Masajul facial crește circulația sângelui, ducând la o piele cu aspect sănătos.

Dacă ai coșuri sau suferi de acnee, mergi la dermatolog și rezolvă problema cât mai repede cu putință, nu mai încerca să te tratezi cu produse neadecvate.

Nu utiliza săpun sau gel de duș pentru spălarea feței și nu folosi loțiuni ce conțin alcool, pentru că îți vor usca pielea.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!