Ghinioniștii lumii

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 30 ianuarie 2015

Tsutomu Yamaguchi

Dacă despre noroc se spune că îi urmăreşte pe unii, acelaşi lucru se poate spune şi despre ghinion. Probabil că cei care s-au gândit să pună în scenă filmele cu ghinionişti s-au inspirat din viaţa unor astfel de personaje. Şi după cum o arată statisticile nu sunt puţini.

ChaCha a realizat o trecere în revistă cu cei mai ghinionişti oameni de pe mapamond şi cu istoriile lor incredibile în care ghinionul nu este doar un cuvânt din dicţionar, ci un blestem ce pare că i-a urmărit toată viaţa.

 

Tsutomu Yamaguchi

Tsutomu Yamaguchi a fost la Hiroshima în călătorie de afaceri, în 6 august 1945, când s-a lansat bomba atomică. A supravieţuit şi s-a întors acasă, la Nagasaki. Câteva zile mai târziu, acolo a fost lansată a doua bombă atomică. Şi de această dată a supravieţuit. A trăit până în 2010.

 

John Lyne

John Lyne, supranumit „Calamity John”, este un englez a cărui viaţă a fost una în care accidentele teribile s-au ţinut lanţ. Ghinionistul norocos a scăpat din 16 accidente dezastroase. Pe când era copil a căzut din căruţă şi a fost imediat lovit de o furgonetă care făcea livrări. A căzut dintr-un copac și şi-a rupt brațul, a fost lovit de fulger, a căzut de pe o stâncă într-o mină şi a fost a lovit de o piatră lansată de o catapultă. A fost victimă într-un accident de autobuz, a căzut într-o canalizare şi a trebuit să i se golească stomacul pentru că a băut dezinfectant.

 

Roy Sullivan

Şansele de a fi lovit de fulger sunt de 1 la 3.000, dar Roy Sullivan a fost lovit de şapte ori. Teoretic, o asemenea probabilitatea era de domeniul fantasticului. Şi totuşi, omul a fost urmărit de fulgere care l-au trăsnit întreaga viaţă. Culmea este că deşi i s-a întâmplat să îi ia foc părul şi să fie lovit de fulger chiar când se plimba cu soţia, el a supravieţuit de fiecare dată. Mai mult, a trăit până la 71 de ani.

 

Cotis Mitsotakis

Un orășel din Spania cu 70 de gospodării a jucat colectiv la loteria de Crăciun, în 2012. Excepţie a făcut doar un localnic, a cărui locuinţă a fost uitată când oamenii au decis să joace împreună. Orăşelul a câştigat pontul cel mare, 950 milioane dolari, şi toţi locuitorii au ajuns milionari. Mai puţin Cotis Mitsotakis.

 

Ann Hodges

Nu sunt puţini meteoriţii de mici dimensiuni care intră în atmosfera terestră, dar de cele mai multe ori, aceştia ard complet până să ajungă pe sol. Potrivit statisticilor, cei care trec de atmosferă cad de cele mai multe ori în ocean sau în locuri pustii. Şi totuşi, s-a întâmplat o dată ca un meteorit să lovească un om. Ghinionista se numeşte Ann Hodges. S-a întâmplat în 1954. Femeia dormea liniştită pe canapea atunci când corpul ceresc a lovit-o în şold, asta după ce a trecut prin acoperiş.

 

Melanie Martinez

Melanie Martinez pare urmărită de uragane. Ea a fost declarată cea mai ghinionistă femeie din America după ce a pierdut cinci case din cauza uraganelor, în ultimii 50 de ani. Locuinţa sa a fost distrusă de Betsy (1965), Juan (1985), George (1998) şi Katrina (2005). În 2012, pe când participa la un reality show a văzut cum casa îi este luată pe sus, de data aceasta de uraganul Isaac.

 

Violet Jessop_TitanicViolet Jessop

Violet Jessop a fost asistentă pe Titanic, atunci când nava s-a scufundat. Dar chiar înainte de asta, ea a fost pe nava soră a Titanicului, cea de la Jocurile Olimpice din 1911. Atunci când vaporul a fost lovit de o altă navă. Apoi, în 1916, se afla pe Britannic, ca asistentă medicală, când şi această navă s-a scufundat. A supravieţuit tuturor acestor tragedii şi a trăit până în 1971.

 

John Wade Agan

John Wade Agan a fost urmărit de ghinion cam toată viaţa. A fost lovit de fulger în timp ce vorbea la telefonul fix, a fost ameninţat cu arma în timp ce conducea un taxi şi vârât în portbagajul maşinii, a fost înjunghiat în piept de mai multe ori şi a fost muşcat de doi şerpi, în acelaşi timp.

 

Henry Zeigland

Henry Zeigland a crezut că a scăpat de moarte atunci când s-a despărțit de iubită, în 1883. Femeia s-a sinucis când el a părăsit-o. Turbat de supărare, fratele ei l-a împuşcat şi chiar a fost convins că l-a ucis. Glonţul însă nu l-a omorât. Cel puţin nu atunci. S-a înfipt într-un copac. Peste ani, atunci când a vrut să înlăture copacul, Henry Zeigland a decis să folosească dinamită. Explozia a făcut ca glonţul din copac să ajungă în capul lui. A murit pe loc.

 

Jason şi Jenny Cairns-Lawrence

Cuplul Jason şi Jenny Cairns-Lawrence au fost martori nu la unul, ci la trei dintre cele mai grave atacuri teroriste din lume. Ei au fost în New York, în timpul atacurilor de la World Trade Center, în 2005 au fost prezenţi când au explodat mai multe bombe în metroul londonez, iar trei ani mai târziu, în timp ce se aflau în vacanţă, în Mumbai, au fost martorii unui alt atentat.

 

Dede KoswaraDede Koswara

Dede Koswara, supranumit şi bărbatul copac, era un băiat obișnuit până la vârsta de zece ani. S-a lovit la genunchi în timp ce se afla în pădure şi a urmat necazul.

Indonezianul a fost ghinionist nu numai pentru că negii au început să germineze şi s-au răspândit şi la mâini şi la picioare, dar şi pentru că pe lângă virusul care provoacă verucii, Dede suferă de o problemă imunitară care le permite acestora să se răspândească necontrolat. Chiar dacă a fost supus la mai multe intervenţii chirurgicale,  „scoarţa” i-a crescut la loc.

 

Wilmer McLean

Ferma lui Wilmer McLean a fost locul bătăliei de la Bull Run, la începutul Războiului Civil. Un an mai târziu, pe proprietatea sa s-a produs şi a doua bătălie de la Bull Run. Între cele două bătălii, pe pământul lui au murit 20.000 de oameni. Pentru a se ţine departe de lupte, Wilmer McLean s-a mutat în Virginia, dar războiul l-a urmat. S-a dovedit că una din ultimele lupte din Războiului Civil s-a produs, de asemenea, pe… noua lui proprietate. Mai mult, armistițiul a fost semnat chiar în sufrageria sa.

 

Erik Norrie

Erik Norrie a ţinut prima pagină a ziarelor când un rechin l-a muşcat de picior, în 2013. Dar atunci nu a fost şi prima dată când a fost în pericol de moarte. Anterior, bărbatul a fost lovit de fulger şi a fost muşcat de unul dintre cei mai veninoşi şerpi din lume, şarpele cu clopoţei.

 

Robert Todd Lincoln

Robert Todd Lincoln a trebuit să admită că este urmărit de ghinion. Asta după ce a fost asociat cu trei preşedinţi ce au fost asasinaţi, printre aceştia fiind şi tatăl său. Era de faţă atunci când James Garfield şi William McKinley au fost împuşcaţi. După astfel de experienţe, Robert Todd Lincoln a refuzat să se mai întâlnească cu vreun preşedinte, pentru ca „blestemul” să nu se abată şi asupra lor.

 

Jeanne Rogers

Jeanne Rogers ar putea fi considerată cea mai ghinionistă persoană care a trăit vreodată: a căzut de pe o navă de croazieră, a căzut într-un canal, a fost lovită de fulger de două ori, a doua oară nervii picioarelor i-au devenit atât de sensibili încât n-a mai putut purta ulterior pantofi. Tot ea s-a făcut de râsul lumii când i-a dat jos pantalonii lui Mr. Rogers, o renumită vedetă tv, atunci când a căzut în piscină. În plus, a fost jefuită şi ştrangulată.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!