Gimnastele mai așteaptă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 6 noiembrie 2015

604 gimnasticaSecretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan, a declarat că delegaţia României nu poate reveni în ţară de la Glasgow, unde a participat la CM, şi a amânat sosirea pentru marţi, din cauze blocajelor de pe Aeroportul Heathrow afectat de o ceaţă densă.

„Delegaţia României nu mai ajunge în această noapte, la ora 0.30, cum era programat, ci şi-a amânat sosirea pentru marţi seară, la ora 22.50, cu o cursă British de la Londra. Toate delegaţiile participante la Mondiale sunt afectate de această problemă cu ceaţa de la Londra. Vă daţi seama, nu mai sunt locuri de cazare, toată lumea a ştiut că pleacă. Delegaţia noastră va merge la Edinburgh, cu autocarul, pentru că nu am găsit altă variantă de cazare până mâine. Toată lumea a fost redirecţionată şi majoritatea au pierdut zborurile din această seară””, a declarat secretarul general al FRG, Mircea Apolzan, luni seară, pentru MEDIAFAX.

La CM de la Glasgow, România a încheiat participarea cu două medalii – bronz la individual-compus, prin Larisa Iordache, respectiv argint la sărituri, prin Marian Drăgulescu.

O ceaţă densă afectează, luni, transporturile în Marea Britanie, iar aproximativ 10% din zborurile de pe Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din capitala britanică, au fost anulate.

Biroul pentru Meteorologie (The Met Office) a avertizat că această ceaţă poate reduce vizibilitatea la mai puţin de 100 de metri, însă anunţa că aceasta urma să se ridice luni după-amiază.

Heathrow a anunţat că aproximativ 45 de zboruri au fost anulate, iar aeroporturile din Londra, Manchester, Leeds Bradford, Glasgow, Belfast şi Cardiff au anunţat toate întârzieri.

„Am suplimentat personalul în terminale pentru a oferi asistenţă pasagerilor care circulă astăzi (luni)”, a anunţat o purtătoare de cuvânt de la Heathrow.

„Ne cerem scuze, încă o dată, pentru perturbări”, a adugat ea.

Oficiali de la Heathrow s-au întâlnit cu reprezentanţi ai unor companii aeriene şi companiei de navigaţie aeriană NATS pentru a întocmi un program şi a decide ce zboruri să anuleze, a precizat purtătoarea de cuvânt.

În condiţii de ceaţă, aeroporturile trec la utilizarea radarului şi la „proceduri în caz de vizibilitate redusă”, în vederea asigurării rulării, decolării şi aterizării în siguranţă a avioanelor.

Aceste proceduri cresc intervalul dintre zboruri cu până la 50%, deoarece ele rulează departe de pistă, pentru ca instrumentele de bord să nu interfereze cu ale altor avioane.

Compania aeriană low cost Easyjet a avertizat că este afectată de o „pertubare majoră a reţelei, astăzi (luni), din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din întreaga Europă, care conduc la o vizibilitate redusă”.

„Acest lucru a afectat un număr important de avioane şi echipaje care asigurau zboruri astăzi (luni)”, afirmă compania într-un comunicat.

Cu toate acestea, Marea Britanie s-a bucurat de o toamnă foarte blândă, temperaturile urcând până la 22 de grade Celsius duminică, un record pentru luna noiembrie.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!