Gimnaștii români, în sală nouă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 23 ianuarie 2015

566 sala

Sala de antrenamente din cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu a fost inaugurată săptămâna trecută în prezenţa Ministrului Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo. Renovarea acestei săli a costat 1,12 milioane de lei şi a durat aproximativ 3 luni. 

“Astăzi dăm în folosinţă această sală reabilitată într-un timp extrem de scurt. Toată lucrarea a fost supravegheată de FRG şi totul este la superlativ, ceea ce mă bucură foarte tare. Ne interesează foarte tare ca lotul de gimnastică să se pregătească în condiţii extrem de bune pentru  performanţă, pentru medalii. Aşteptările sunt foarte mari de la toate federaţiile care au intrat în calificările pentru Jocurile Olimpice din 2016”, a declarat Gabriela Szabo în deschiderea evenimentului.

În numai câteva luni, sala a suferit mai multe lucrări și modificări care au vizat reabilitarea termică, refacerea pardoselei, modernizarea vestiarelor, construcţia saunei, refacerea suprafeţei de antrenament, curăţarea sistemului de climatizare, refacerea integrală a instalaţiilor electrice şi sanitare. 

“O modificare importantă s-a făcut şi asupra apei care se aduna când ploua sau se topea zăpada. Înainte, toată apa care se strângea pe acoperiş se ducea în fundaţia clădirii, în pardoseală, de unde şi umiditatea excesivă în sală şi mucegaiul care era sub suprafaţa sintetică. Acum am reuşit să direcţionăm acea apă să se verse în canalizare”, a spus  Cătălin Buhăianu, directorul adjunct al CNS “Lia Manoliu”.

Reluarea antrenamentelor într-o sală nouă, mai luminoasă şi mai caldă, l-a bucurat extrem de mult și pe preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica: 

“Nu s-a făcut rabat de la calitate. Desigur, nu s-a putut dărâma sala şi să se construiască una nouă, pentru că ar fi fost un efort imens, iar pe lângă asta ne-ar fi încurcat şi pe noi. Bucuria noastră este că s-a lucrat foarte repede şi foarte bine. În acest an aştept calificarea echipei la Jocurile Olimpice de la Rio, dar este un obiectiv extrem de greu de îndeplinit”, a spus el.

Gabi Szabo i-a cunoscut pe rând pe componenţii lotului şi a asistat la primul antrenament făcut în sala modernizată. “Sala arată foarte bine, e mai curat, sper să o ţinem aşa, curată, însă am avea nevoie şi de aparate noi. Cele pe care le avem sunt de câţiva ani, s-au uzat, cel puţin pe sol e cel mai greu să te pregăteşti”, a spus cu acest prilej Marius Berbecar, cel mai bun gimnast de-al nostru în 2014. Ministrul Tineretului şi Sportului s-a despărţit de sportivi cu promisiunea că în curând va urma şi modernizarea aparaturii, cerută de aceștia:

“E firesc ca după modernizarea sălii să facem acelaşi lucru şi cu aparatura. Avem deja discuţii despre acest lucru cu forul de specialitate, să vedem cum vom prioritiza lucrurile. Încercăm să punem la dispoziţia federaţiilor condiţii cât mai bune. Dacă cerem performanţe, trebuie să dăm şi noi la rândul nostru condiţii de a pregăti aceste performanţe”, a spus fosta campioană olimpică.

La eveniment au mai participat Carmen Tocală, secretar de stat în MTS, Gabriela Vâjâială, preşedintele Agenţiei Anti-doping şi Mircea Apolzan, secretarul general al FRG.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!