Giuleștiul nu va deschide Peluza I

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 13 martie 2015

573 rapid

Mihai Stancu, directorul Departamentului de Ordine şi Siguranţă al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că nu va da avizul pentru deschiderea Peluzei I a stadionului Giuleşti pentru că există riscul ca aceasta să se prăbuşească.

Şeful departamentului care omologhează arenele pe care se dispută meciurile din Liga I a spus că este greu de crezut că FC Rapid va obţine avizele în timp pentru a permite accesul spectatorilor la Peluza I la meciul de vineri cu Petrolul Ploieşti, având în vedere că până acum conducerea nu a făcut nici măcar o solicitare scrisă către LPF.

„M-a sunat Butoi (Ion Butoi, consilierul lui Valerii Moraru) zilele trecute şi mi-a zis că vrea să dea drumul la Peluza I a stadionului. Dar ei nu au făcut încă nici o solicitare către LPF pentru ca noi, Departamentul de Ordine şi Siguranţă, să putem să venim în vizită şi să ne dăm acordul. Nu ştiu ce lucrări fac acolo şi care e stadiul acestora. Dar e greu de crezut că la meciul de vineri au timpul necesar pentru a deschide peluza. Eu nu vreau să omologhez şi apoi să cadă peluza cu spectatorii, asta ne mai lipseşte. Să aducă toate avizele, documente scrise şi apoi stăm de vorbă. Nu pot ei să dea drumul la peluză, este nevoie de specialişti care să garanteze asta. Eu înţeleg că au nevoie de banii din bilete, dar nu aşa”, a spus Stancu.

„Noi trebuie să dăm aviz pentru orice sector care se deschide. Dar pentru asta trebuie îndeplinite nişte condiţii. Mai întâi să facă o expertiză a structurii de rezistenţă în care un expert să îşi pună ştampila şi semnătura că tribunele de acolo stau în picioare şi pot suporta greutatea spectatorilor. Apoi mergem noi, cei şapte membri, şi inspectăm, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu reprezentanţii Jandarmeriei, AMF şi aşa mai departe. După ce toţi ne dăm acordul, avizul merge la semnat la Primăria Sectorului 6. Pentru că nu îşi asumă nimeni răspunderea aşa, din vorbe. Este nevoie de documente scrise şi stampilate”, a anunțat oficialul Ligii.

Întrebat dacă este posibil să se deschidă doar o parte a Peluzei I, Mihai Stancu a răspuns: „Este exclus, nu mergem niciodată pe deschiderea de sectoare, ci doar pe tribune întregi. Păi ce facem dacă dăm avizul pentru un sector şi din cauza greutăţii spectatorilor din acea zonă se destabilizează întreaga peluză şi cade. Nu putem să răspundem pentru aşa ceva, nu ne asumăm niciun risc. În 2006 dacă nu mă înşel, Peluza I din Giuleşti de asta a şi fost închisă, pentru că nu mai corespundea sub aspectul siguranţei spectatorilor.”

El a mai explicat că înaintea meciului cu FC Viitorul, Tribuna a II-a a stadionului Giuleşti a fost închisă pentru că nu îndeplinea condiţiile minime, însă organizatorii au reuşit să remedieze problemele şi în cele din urmă, accesul suporterilor a fost permis. „Clubul Rapid nu îndeplinea toate condiţiile din punct de vedere al stadionului nici înainte de meciul cu FC Viitorul. Atunci am închis Tribuna a II-a pentru că, aţi văzut, până şi jucătorii lor, Daniel Niculae parcă, au dat declaraţii despre situaţia de acolo. Iar apoi au fost acolo, au amenajat toaletele, au sudat acele scaune şi le-am dat avizul”, a afirmat Stancu.

În acest timp, Valerii Moraru a declarat că la partida de pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti, programată vineri, se va deschide cel puţin o treime din capacitatea Peluzei I a Stadionului Giuleşti. „Lucrările la Peluza I au început de ceva timp, acum se fac şi cele de amenajare, pentru că vrem să deschidem din nou acea zonă a stadionului. Nu ştiu sigur acum dacă vom deschide toată peluza la meciul cu Petrolul de vineri. Dar eu spun că măcar o treime din peluză o să deschidem. Mă refer aici la sectoarele dinspre Tribuna a II-a a stadionului. Sectoarele acelea le deschidem mai mult ca sigur vineri. Mâine mai avem o şedinţă cu cei care se ocupă de construcţii şi vedem dacă se poate face ceva şi cu restul”, a spus el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!