Google-ul, principala preocupare a internautilor romani

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 21 decembrie 2009

Majoritatea (62%) romanilor care folosesc internetul sunt persoane curioase carora le place sa se documenteze, cautand informatii pe Google, potrivit unui studiu GfK Romania. Urmatoarele pe lista de activitati internautice, dupa folosirea celui mai raspandit motor de cautare, sunt primirea sau trimiterea de e-mail-uri (58%) si lecturarea stirilor (55%). „Varsta este un factor important de diferentiere in ceea ce priveste activitatile desfasurate pe internet. Pentru tinerii sub 25 de ani muzica este o activitate la fel de importanta, ca si citirea stirilor: 49% au declarat ca ascultarea sau descarcarea de muzica reprezinta una dintre cele trei activitati desfasurate, fata de 42% care urmaresc stirile pe internet”, se arata in studiul Omnibus privind obiceiurile de utilizare a internetului de catre romani, citat de NewsIn.

Citirea stirilor pe internet este practicata mai ales de persoanele cu varsta intre 35 si 55 de ani, 72% considerand aceasta activitate printre cele trei importante, fata de 54% dintre persoanele intre 25 si 35 de ani si de 42% dintre tinerii sub 25 de ani. In acelasi timp, vizionarea de filme sau urmarirea unor programe TV pe internet este o activitate proprie mai ales persoanelor sub 34 de ani. Astfel, 27% dintre tinerii sub 24 de ani si 21% dintre persoanele intre 25 si 34 de ani plaseaza aceasta activitate intre primele trei, fata de doar 9% dintre persoanele intre 35 si 54 de ani.

Studiul mai arata ca activitatile web 2.0 (a doua generatie de internet) sunt in continuare in zona de nisa in Romania: numai 13% dintre internauti plaseaza blogurile intre cele mai importante trei activitati pe internet, 10% – jocurile on-line si numai 6% accesarea retelelor sociale. Studiul a fost realizat in luna septembrie 2009 pe un esantion national de 338 de utilizatori de internet.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!