Gorghiu: „Exclud o formulă de guvernare cu PSD”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 8 ianuarie 2016

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, la RFI, că exclude „categoric” o formulă de guvernare cu PSD după alegerile parlamentare, precizând că experiențele trecute au demonstrat că o coabitare cu social-democrații este nocivă, iar România are nevoie de o guvernare de dreapta.

„Partidul Național Liberal se află în Opoziție față de PSD, asta este certitudine. Eu știu că există anumite teorii, care sunt neconforme cu realitatea, că am putea să facem înțelegeri, s-au vehiculat asemenea teme. Eu exclud o formulă de experiență comună stânga-dreapta din 2016, exclud categoric o astfel de posibilitate. Cred că experiența guvernului de stânga-dreapta din 2009, dacă nu mă înșel, și alianța politică USL au demonstrat un lucru foarte cert, că o coabitare cu PSD-ul este nocivă”, a declarat Gorghiu, la RFI, întrebată dacă exclude o alianță PNL-PSD după alegerile parlamentare.

Alina Gorghiu a mai spus că liberalii vor trebui să câștige alegerile cu un scor care să asigure o guvernare liberală, de dreapta. „Sunt absolut convinsă că România are nevoie de o guvernare liberală, o guvernare de dreapta, curajoasă, reformistă, cu o viziune potrivită timpurilor pe care le trăim. Va trebui să ne gândim foarte clar cum să câștigăm alegerile parlamentare și cum să le câștigăm foarte bine, astfel încât să putem să guvernăm într-o formulă care exclude PSD-ul și lucrul acesta va deveni realitate”, a afirmat copreședintele PNL.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!