Grav bolnav, Regele Mihai se retrage din viaţa publică

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 4 martie 2016

Regele Mihai si Principesa Margareta5

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viaţa publică, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: „carcinomepidermoid metastazant”şi „leucemie cronică”, ceea ce se traduce prin cancer cu metastaze.

Veştile vin din Elveţia, acolo unde în data de 2 martie s-a întrunit Consiliul Regal. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Regal, majestatea sa a suferit o intervenţie chirurgicală şi va avea nevoie de un tratament complex. Familia Regală a făcut apel la discreție, deoarece în perioada următoare Regele va începe un tratament complex și de durată. În acest moment, Regele Mihai se află sub supravegherea medicilor elvețieni. De asemenea, Casa Regală urmează să dea un comunicat de presă în care să precizeze starea acestuia şi rezultatul operaţiei suferite de regele Mihai.

 

trimiteri-sus-4

ROMANIA – MAREA BRITANIE: LEGATURI DE SANGE

Regele Mihai și-a exclus nepotul de la succesiunea la tron

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu în vizită la Londra

Nicolae, principele crescut în Marea Britanie

trimiteri-jos-4

 

—————————————

 „În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei.”

Regele Mihai I

—————————————

Ultima apariţie publică a Regele Mihai a fost în noiembrie 2014, la o recepţie oferită la Palatul Elisabeta. Mii de oameni au venit atunci să-l felicite pentru cei 93 de ani pe care îi împlinise recent.
De trei ori a ieşit atunci regele să îi salute pe cei care au umplut curtea Palatului Elisabeta. Printre oaspeţii de seamă s-a aflat şi preşedintele Klaus Iohannis.Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!