Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 27 iulie 2016

Gregorian Bivolaru

Curtea Supremă din Franța a respins recent apelul făcut de liderul MISA, Gregorian Bivolaru, la decizia inițială de extrădare din 8 iunie.

Hotărârea de extrădare a liderului MISA rămâne definitivă și executorie, astfel că el urmează să fie adus în România pentru a-și ispăși pedeapsa de șase ani pentru trafic de persoane, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Data la care Bivolaru urmează să fie adus în România nu a fost stabilită încă.

Liderul MISA se află acum în stare de arest, în custodia autorităților franceze. Acesta va fi adus în țară pentru a executa pedeapsa de șase ani de închisoare cu executare primită, pentru acuzația de trafic de persoane, în iunie 2013, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004, iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autoritățile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autoritățile suedeze au informat magistrații francezi că îl mențin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Liderul MISA a figurat pe lista Agenției poliției europene (Europol), printre cei mai căutați infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!