„Greii” Marii Britanii

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 15 mai 2015

uk_Paul McCartney, Andrew Lloyd Webber, U2, Elton John, Mick Jagger

Len Blavatnik, patronul grupului Warner Music, a fost desemnat cel mai bogat om din Marea Britanie, cu o avere de 13,7 miliarde de lire sterline, potrivit unui top anual întocmit de publicația Sunday Times, informează bbc.com.

Acest miliardar din industria muzicală a urcat pe primul loc de pe locul al patrulea, pe care îl ocupa în 2014, deoarece averea sa a crescut cu peste 3 miliarde de lire sterline în ultimele 12 luni, precizează mirror.co.uk.

Len Blavatnik, născut în Ucraina, a făcut avere grație unor investiții foarte avantajoase în industria prelucrării metalelor, industria petrolului, industria muzicală și în mass-media digitală.

El deține o locuință impresionantă la Londra, estimată la 41 milioane de lire sterline, și a donat 75 milioane de lire sterline celebrei Universități Oxford pentru a finanța Blavatnik School of Government.

El a preluat prima poziție în topul Sunday Times Rich List de la frații Sri și Gopi Hinduja, ocupanții primului loc în topul din 2014, care au coborât pe poziția a doua în acest an, în ciuda faptului că averea lor combinată a crescut cu 1,1 miliarde de lire sterline și a ajuns la 13 miliarde de lire sterline.

Galen Weston, proprietarul grupului George Weston, un imperiu în domeniul comerțului cu amănuntul, care include lanțurile de magazine Selfridges și Primark, a avut la rândul său un an foarte prosper și ocupă locul al treilea. Averea sa a crescut cu 3,7 miliarde de lire sterline și a ajuns la 11 miliarde de lire sterline.

Averea totală a celor mai bogați 1.000 de oameni din Marea Britanie s-a dublat în ultimii 10 ani și a ajuns la nivelul record de 547 miliarde de lire sterline.

Regina Elisabeta a II-a, care a ocupat în 1989 primul loc în ediția inaugurală a acestui top, a ieșit pentru prima dată din Topul 300 al celor mai bogați oameni din Marea Britanie.

Lista din 2015 include 117 miliardari, în creștere față de cei 104 miliardari incluși în topul de anul trecut, iar 80 dintre aceste persoane locuiesc la Londra.

Este nevoie de o avere personală de cel puțin 100 milioane de lire sterline pentru a fi inclus în Topul 1.000 al celor mai bogați oameni din Marea Britanie. Acest prag minimal a înregistrat o creștere cu 15 milioane de lire sterline față de anul trecut.

În 1997, era nevoie de o avere de doar 15 milioane de lire sterline pentru a face parte din Topul 1.000 al celor mai bogați britanici.

 

Cei mai bogați milionari din industria muzicală britanică

Cântărețul Paul McCartney ocupă din nou primul loc în topul celor mai bogați milionari din industria muzicală britanică, întocmit de publicația Sunday Times, potrivit căreia fostul solist al trupei The Beatles ar avea împreună cu soția sa, Nancy Shevell, o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Astfel, Paul McCartney se află pe primul loc în Topul 40 al muzicienilor milionari din Marea Britanie, devansându-i pe compozitorul Andrew Lloyd Webber (975 milioane de dolari), trupa U2 (646 milioane de dolari), cântărețul Elton John (405 milioane de dolari) și rockerul Mick Jagger (337 milioane de dolari).

Topul 10 este completat de Michael Flatley, Ringo Starr, Keith Richards, Sting și Roger Waters.

Primele șapte poziții sunt neschimbate față de clasamentul din 2014, iar DJ-ul Calvin Harris reprezintă primul artist debutant în Sunday Times Rich List, fiind clasat pe poziția 30, cu o avere de 105 milioane de dolari.

Sunday Times a publicat și un top al celor mai bogați tineri muzicieni britanici, care au sub 30 de ani, în care primul loc este ocupat de cântăreața Adele, în vârstă de 26 de ani, a cărei avere a fost estimată la 75 de milioane de dolari.

Potrivit bbc.com, cei patru membri ai grupului One Direction, alături de fostul lor coleg de trupă Zayn Malik, împart locul al doilea, având fiecare averi estimate la 37,8 milioane de dolari.

De altfel, One Direction ocupă primul loc în topul celor mai bogate trupe tinere, cu o avere comună de 150 de milioane de dolari. Locul al doilea este deținut de trupa Arctic Monkeys, iar grupul Mumford & Sons încheie podiumul acestei categorii, clasându-se pe locul al treilea.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!