Greșeli de evitat când folosești creionul de ochi

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 22 iulie 2016

make-up42Folosești de ani de zile creionul dermatograf, dar ești sigură că o faci corect? Unele greșeli în stilul de aplicare pot afecta serios machiajul obținut, mai ales dacă folosești nuanțe închise precum negru sau maro. Iar în loc să fie un aliat al frumuseții tale, creionul dermatograf devine un inamic al machiajului tău. Iată ce greșeli să eviți atunci când folosești creionul dermatograf:

Conturezi puternic pleoapa inferioară

Conturarea excesivă a linie pleoapei inferioare, în special cu o culoare închisă, îți poate face ochii să pari mai mici. De asemenea, această greșeală de aplicare le dă ochilor tăi un aspect obosit, dar predispune și la întinderea creionului dermatograf sub ochi. Pe parcursul zilei te vei alege cu un machiaj de tipul „ochi de raton”, pentru că nuanța închisă a creionului îți va colora zona de sub ochi. Pentru pleoapa inferioară, folosește o nuanță ceva mai deschisă precum un maro deschis sau un fard brun.

Tragi de colțul ochiului în timpul aplicării

Nu reușești să trasezi linii drepte și uniforme? Este posibil ca obiceiul de a trage cu degetul colțul exterior al ochiului în moment ce aplici creionul să fie vinovat pentru asta.

Această greșeală are ca rezultat acea linie întreruptă inestetică pentru că în momentul întinderii pielea formează pliuri în care creionul tău dermatograf nu va mai ajunge. Încearcă în schimb să ridici bărbia și să îți îndrepți privirea în jos astfel încât ochii tăi să fie pe jumătate închiși, dar să poți vedea.

Folosești numai negru și maro

Deși te vor ajuta să ai o privire pătrunzătoare, creioanele dermatografe negre și maro nu sunt suficiente pentru un machiaj perfect al ochilor. Încearcă să folosești și nuanțe nude sau chiar un alb delicat pentru a aplica pe pleoapa inferioară, în zona dintre linia genelor și mucoasă. În acest fel ochii tăi vor părea mai odihniți și mai luminoși.

Nu folosești fard pentru a fixa creionul

Pentru că au o formulă grasă, astfel încât să poată fi aplicate cu ușurință pe piele, creioanele dermatografe riscă să se întindă în zona de sub ochi pe parcursul zilei. Dar pentru a împiedica acest lucru ai nevoie de o formulă uscată, așa cum este pudra, pentru a le fixa. Folosește un fard pudră de o nuanță cât mai asemănătoare cu cea a creionului, pe care să îl trasezi cu pensula fix peste linia trasată cu creionul. Pudra va bloca transferul nuanței creionului pe piele pentru că absoarbe uleiurile sau ceara conținute de acesta.

Lași spațiu liber între gene și linia trasată

O greșeală care are un efect dezastruos asupra machiajului tău este aceea de a lăsa spațiu liber între linia naturală a genelor și linia trasată cu creionul dermatograf atunci când conturezi pleoapa superioară.

Pentru a evita acest efect neplăcut, mișcă cu grijă creionul cât mai aproape de gene și chiar ridică ușor pleoapa pentru a aplica chiar și dedesubt, la baza genelor. Vei amplifica în acest fel lungimea genelor, iar linia trasată va arăta perfect, fără să iasă în evidență într-un mod neplăcut, așa cum se întâmplă când lași acel spațiu gol.

Îți conturezi complet ochii cu creion

Oricât de mult ți-ar plăcea să-ți pui ochii în valoare cu ajutorul creionului dermatograf, conturarea totală a ochilor cu un creion de culoare închisă este o greșeală majoră. Efectul este unul dramatic, iar machiajul va părea exagerat, mai ales pentru zi. Pe de altă parte, ochii tăi vor arăta încărcați, iar dacă creionul se va întinde chiar și foarte puțin, întreaga zonă a ochilor va căpăta o nuanțare închisă, care te va face să pari foarte obosită și încercănată.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!