Greva foamei pentru Diaspora: Dacă un parlamentar nu este băgat în seamă, dar un om obișnuit…

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 25 septembrie 2014

Niculina Mocioi

„Ni se pare inadmisibil ca un deputat să fie în greva foamei de opt zile și pur și simplu să nu fie băgat în seamă. Dumnealui nu i s-au acordat nici măcar două minute de către conducerea Camerei Deputaților. Nu se poate așa ceva. Sunt niște demersuri pe care le susținem toți”, susține și Nicolina Mocioi, Vicepreședinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților.

„Dumnealui nu cere ceva în nume personal, cere reducerea taxelor consulare pentru românii plecați peste granițele țării. Mai mult decât atât, este un proiect pe care și eu și ceilalți colegi ai mei l-am semnat și îl susținem. Ne pare rău că s-a ajuns în această situație, ca Aurelian să-și pună până la urmă în pericol sănătatea. Știți foarte bine că dumnealui a cedat ieri (n.r. – miercuri), în momentul de față se află la Spitalul Universitar. Pot să vă spun că a fost vizitat de colegii mei. În continuare starea lui este destul de gravă, pentru că refuză glucoza. Nu putem să îl lăsăm singur. Intenționăm ca luni să mergem cu toții la domnul Zgonea (n.r. – Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților). Până la urmă, este un demers parlamentar. Noi ne dorim ca acest proiect pentru reducerea taxelor consulare să fie pus pe ordinea de zi. Vă dați seama că este un proiect care a trecut deja de Senat din luna mai 2013. Din acel moment stă pur și simplu pe lista de așteptare pentru a intra pe ordinea de zi și la Camera Deputaților. E vorba de procedură până la urmă și de un pic de bunăvoință.

Vă dați seama că în ultimă instanță vom face cu toții acest gest (n.r. – de intrare în greva foamei). Nu putem să ne lăsăm colegul singur. Inclusiv colegii de la PSD. Noi am avut o discuție în comisie și ieri (n.r. – miercuri) și în ședința de comisie de marți. Cerem niște lucruri care țin de procedură parlamentară. Aici este vorba doar de bunăvoință. Eu nu înțeleg de ce este un blocaj total până la urmă. Pur și simplu, acest om – înainte de a fi deputat, Aurelian Mihai este un om, este vorba de viața lui aici – a fost lăsat singur”, a declarat Niculina Mocioi pentru Diaspora Românească.

„Noi am mai avut discuții cu Aurelian pe această temă (n.r. – greva foamei). Cu toții ne dorim ca acest proiect să intre pe ordinea de zi și să treacă. Sperăm ca și ceilalți colegi ai noștri să vorbească la grupurile parlamentare din care dumnealor fac parte în așa fel încât în ședința de birou permanent de luni acest proiect să fie trecut pe ordinea de zi. Este foarte grav din punctul meu de vedere. Încerc să gândesc lucrurile uman. Dacă un parlamentar trece prin această situație și pur și simplu nu este băgat în seamă, realizez ce se întâmplă cu un om obișnuit care luptă pentru o problemă personală”, a adăugat vicepreședintele comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților.

 

Alte articole din seria Greva foamei pentru Diaspora:

Autori articol: Ionut Mares, Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!