Greva foamei pentru Diaspora s-a încheiat!

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 30 septembrie 2014

Londra_Aurelian Mihai_Greva foamei_Bucuresti2

Deptatul independent Aurelian Mihai a anunțat azi, 30 septembrie, că a încheiat greva foamei, după două săptămâni de când a început această formă de protest. El a precizat pe website-ul de socializare Facebook că a luat această decizie în momentul în care a aflat că proiectul său legislativ privind reducerea taxelor consulare a reintrat în atenția comisiilor parlamentare de specialitate.

„Am încheiat greva, proiectul s-a întors la comisii pentru a obține raport de aprobare! Merg la spital, unde voi rămâne cât timp va fi nevoie pentru recuperare. Mulțumesc tuturor pentru sprijinul moral și înțelegere, chiar și criticilor!”, a notat telegrafic cel care îi reprezintă în Parlamentul de la București pe alegătorii români stabiliți în statele Europei Occidentale. 

30 septembrie a fost a paisprezecea zi în care Aurelian Mihai, deputatul românilor stabiliți în alte state europene, a renunțat să se mai alimenteze în semn de protest față de ignorarea drepturilor alegătorilor săi de către reprezentanții Guvernului de la București și în Parlamentul României. Demersul și cererile parlamentarului au fost tratate, în tot acest timp, cu indiferență de către premierul Victor Ponta și miniștrii săi, ca și de conducătorii celor două camere ale forului legislativ al țării.

„Sunt probleme destul de serioase și multe, probleme semnalate de ani de zile în diaspora, dar a căror rezolvare a tot fost amânată. (…) Neexistând reacții serioase și rezultate asupra problemelor ridicate din partea Guvernului și a Parlamentului, voi continua protestul început pe 17 Septembrie 2014. Unde sunt banii diasporei, unde sunt banii țării, domnilor guvernanți?”, insista Aurelian Mihai cu doar o zi înainte de a încheia greva foamei.

„Taxele reduse, ordine în consulate și morții acasă!” a fost sloganul sub care s-a desfășurat protestul deputatului. Acesta a fost susținut doar de colegii din Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților și de românii din străinătate, prin intermediul mesajelor telefonice ori a postărilor acestora pe website-urile de socializare. Aurelian Mihai s-a arătat decis să refuze orice fel de hrană până când îi va determina pe conducătorii României să manifeste preocupare pentru cetățenii români ajunși să trăiască în afara granițelor țării natale.

 

Alte articole din seria Greva foamei pentru Diaspora:

 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!