Greva foamei pentru Diaspora: Ultima soluție

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 25 septembrie 2014

Mihai Deaconu

Diaspora Românească: Veți intra în greva foamei în semn de solidaritate cu domnul Aurelian Mihai și pentru a atrage atenția asupra problemelor ridicate?

Mihai Deaconu, deputat, PP-DD, membru Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților (M.D.): În cazul în care vom epuiza orice cale de comunicare și dialog, iar cei vizați rămân surzi la aceste revendicări, atunci este posibil ca și eu să mă alătur d-lui Mihai Aurelian și să intru în greva foamei.

 

D.R.: Care sunt principalele dvs revendicări și cum s-a ajuns la această situație?

M.D.: În semn de solidaritate cu domnul Mihai Aurelian, membrii Comisiei pentru românii din afara granițelor țării din Camera Deputaților au trimis deja o scrisoare de protest adresată președintelui Biroului Permanent, acestei camere, d-lui Valeriu Zgonea, prin care solicităm punerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în regim de urgență, a propunerii legislative privind reducerea taxelor consulare inițiată și depusă la Biroul legislativ încă din luna martie 2013 de către dl. Mihai Aurelian. Cerem, de asemenea, ca guvernul să găsească resursele financiare necesare punerii în aplicare a acestei legi.

 

D.R.: Sunteți mulțumiți de anunțul domnului ministru Stanoevici privind reducerea taxei consulare pentru înregistrarea nou născuților?

M.D.: Nu, nu sunt mulțumit nicidecum, pentru că domnul ministru a ajuns dintr-un actor o marionetă a Guvernului Ponta, care a ferecat bugetul cu lanțuri și nu lasă să scape nicio para” pentru astfel de cauze.

Domnul Mihai Aurelian a manifestat încă de la începutul mandatului său o intensă preocupare față de problemele românilor din afara granițelor, în special ale celor din Europa de Vest, pe care îi reprezintă, fiind ales deputat pe acest colegiu. Toate demersurile pe care le-a făcut până acum au fost doar în interesul acestor oameni și n-au urmărit câștigarea unui plus de imagine sau de notorietate.

Chiar și acest gest extrem, de a recurge la greva foamei și de a-și pune viața în pericol, a fost pornit după părerea mea ca o ultimă soluție de a se face auzit  de către cei care trebuie să ia decizii.

 

Alte articole din seria Greva foamei pentru Diaspora:

 

Autori articol: Ionut Mares, Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!