Grozav ar putea pierde naționala

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 martie 2014

FOTBAL - ROMANIA - OLANDA - PRELIMINARII CM 2014Gicu Grozav a jucat ultimele 2 minute ale amicalului cu Argentina, fiind unul dintre cei şase tricolori pe care Victor Piţurcă i-a introdus pe parcursul partidei cu naţionala sud-americană. Prezenţa la lot a atacantului a fost pentru mulţi o surpriză având în vedere statutul pe care îl are la echipa sa de club.

Transferat în septembrie 2013 la Terek Groznîi, Grozav are un singur meci ca titular şi alte cinci partide în care a intrat din postura de rezervă. 10 meciuri le-a petrecut pe banca de rezerve dar, în ciuda acestor lucruri, Gicu Grozav rămâne o prezenţă constantă în lotul naţionalei.

La naţională, Gicu Grozav a adunat din noiembrie şi până acum 72 de minute în meciurile cu Andorra și Estonia, în play-off-ul cu Grecia şi în amicalul cu Argentina. În aceeași perioadă Alexandru Maxim a strâns 1.517 minute în tricoul lui VfB Stuttgart şi în cel al naţionalei. Minutele jucate sub tricolor reprezintă, în cazul românului din Bundesliga, 13,6% din total. Pentru VfB Stuttgart Maxim are aproximativ 1.300 de minute jucate în campionat şi în cupă, iar la naţională a adunat puţin peste 200 de minute cu Andorra, “dubla” cu Grecia şi amicalul cu Argentina. 

Faptul că Grozav nu reuşeşte să se impună la Terek reprezintă o îngrijorare şi pentru selecţioner. Din acest motiv, antrenorul tricolorilor a avut o discuţie cu jucătorul de 23 de ani chiar înainte de meciul cu Argentina. “I-a explicat clar că, în cazul în care nu reuşeşte să joace mai mult la echipa de club, nu mai poate să fie o soluţie pentru echipa naţională”, susţin surse din Federaţie. Aceştia continuă: “Piţurcă l-a mai convocat şi atunci când nu prea juca la Petrolul şi a fost criticat pentru acest lucru, chiar dacă el a dat golul din victoria de la Istanbul. Crede în Gicu, dar dacă el nu se ajută, nu are cum să mai vină la lot”.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!