Grupul francez Lactalis va prelua Albalact

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 5 februarie 2016

Acționarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au încheiat un acord cu Lactalis, în urma căruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locală din industria laptelui.

„Lactalis a încheiat un contract cu acționarii vânzători care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact (…) având drept obiect dobândirea tuturor acțiunilor deținute de acționarii vânzători”, arată Albalact, într-un comunicat citat de Mediafax. Acționarii la care face referire Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited și RC2 (Cyprus) Limited. Aceștia s-au angajat să vândă participațiile lor, însumând 70,3%, într-o ofertă de preluare care urmează să fie inițiată de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

Albalact este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înființată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acțiuni în anul 1990 și privatizată în 1999. În prezent, Raul Ciurtin și soția lui dețin 41% din acțiuni, prin două firme din Cipru.

Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate și UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact și Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând branduri precum President și Parmalat. Grupul are 75.000 de angajați și peste 200 de fabrici, în 43 de țări, raportând anul trecut o cifră de afaceri de 17 miliarde euro.

În România, grupul a cumpărat, în 2008, brandul LaDorna, de la omul de afaceri Jean Valvis.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!