The Guardian, interesat de… opiniile romanilor

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 3 ianuarie 2014

uk_the guardian_romanian or bulgarian moving to the uk to work1

Campania de promovare a imaginii comunitatii romanesti din Regatul Unit, prin colectarea de pareri, fotografii si materiale filmate de la romani si publicarea lor pe website-ul GuardianWitness, continua. „Esti roman sau bulgar si doresti sa te muti in Marea Britanie pentru a munci? Impartaseste-ne propriile experiente” este invitatia lansata in paginile publicatiei, in 31 decembrie.

Ea vine dupa o alta similara, intitulata „Cum arata Romania?” si care a inceput la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, adunand aproximativ 2.000 de contributii postate de romani pe acelasi GuardianWitness (Marturii).

„Am cerut recent romanilor sa ne dezvaluie mai multe despre ei si tara in care s-au nascut. Iar acum, ne dorim sa aflam ce cred romanii si bulgarii despre Marea Britanie. Trimiteti-ne fotografii, materiale video si impresii referitoare la experientele de viata si de munca in Regatul Unit. GuardianWitness va sta la dispozitie”, au scris jurnalistii The Guardian intr-un articol publicat in ultima zi a anului trecut. Ei au explicat ca au avut aceasta initiativa avand in vedere temerile ca numerosi romani si bulgari vor veni in regat dupa 1 ianuarie. „Este mai bine sau mai rau Marea Britanie decat v-ati asteptat? Vi se pare usor sa gasiti aici un loc de munca? Si cum ati aprecia Regatul Unit in comparatie cu tara pe care ati parasit-o recent?”, sunt intrebarile adresate romanilor si bulgarilor de The Guardian.

„Trimiteti-ne fotografii, filmari sau marturisiri despre viata din Marea Britanie prin simpla apasare a butonului albastru numit «Contribute», dupa ce v-ati conectat la website-ul GuardianWitness folosind link-ul https://witness.theguardian.com/assignment/52c29013e4b053cde70cfb87; sau puteti sa ne scrieti cateva randuri in caseta speciala destinata descrierilor. Exista, de asemenea, o aplicatie GuardianWitness app care va permite sa descarcati orice continut doriti direct de pe telefonul mobil”, precizeaza cei de la The Guardian.

Doi romani si un bulgar au postat impresiile despre viata in Marea Britanie in primele doua zile ale acestui an. Toti trei erau tineri cu inalte studii academice, care si-au exprimat profunda dezamagire fata de modul in care au ajuns sa fie tratati conationalii lor, intr-o Mare Britanie considerata pana nu demult un model de civilizatie…

Toti romanii si bulgarii din Marea Britanie care vor sa-și exprime parerile despre experientele pe care le traiesc in viata de zi cu zi pe taram britanic o pot face pe adresa de web mentionata, pana in 1 februarie.

Guardian Witness este un spatiu online care exista exclusiv prin contributiile utilizatorilor. Postarile acestora apar in prima faza pe Guardian Witness, iar cele mai importante sunt apoi preluate de catre website-ul principal al publicatiei.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!