The Guardian: Răspunsul lui Tommy Tomescu pentru David Cameron

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 3 decembrie 2014

Londra_Tommy Tomescu2

„Este un război dus împotriva noastră”, titrează cotidianul The Guardian în ediţia sa online din 28 noiembrie, citându-l pe dr. Tommy Tomescu, un medic dentist ce a răspuns printr-un articol de opinie la discursul premierului britanic David Cameron privind limitarea accesului la beneficii sociale pentru cetăţenii UE stabiliţi în Marea Britanie.

Dr. Tommy Tomescu trăiește în Regatul Unit de patru ani, fiind co-președinte al Alianţei împotriva discriminării românilor și bulgarilor și președinte al Societăţii doctorilor stomatologi români din UK.

 

Cameron a minţit

Premierul Cameron a creat, prin discursul său, o falsă dispută cu privire la imigranţi, susţine Tommy Tomescu în articolul semnat de el și publicat în The Guardian.

„Speech-ul premierului se focusează pe îngrădirea accesului cetăţenilor UE din Marea Britanie la beneficii sociale. În realitate, migranţii UE nu vin în această ţară pentru beneficii, ci pentru că economia britanică este în creștere. Tot ce își doresc acești oameni este un loc de muncă”, atrage atenţia medicul stomatolog român.

Tomescu insistă că premierul David Cameron perpetuează ideea falsă a existenţei a numeroși indivizi originari din alte state UE care trăiesc în Regatul Unit exclusiv de pe urma ajutoarelor bănești primite de la statul britanic. În consecinţă, reducând accesul acestor oameni la beneficii sociale se va diminua masiv prezenţa migranţilor europeni pe tărâm britanic. În realitate, toate acestea reprezintă doar „un mit”, subliniază Tomescu.

Cameron „a minţit și nu cred că cineva îl va respecta pentru aceasta”, concluzionează românul a cărui opinie a fost publicată în The Guardian.

 

„Război împotriva noastră”

Vorbele rostite de premierul britanic în discursul susţinut de acesta în 27 noiembrie sunt de-a dreptul deprimante pentru cetăţenii europeni stabiliţi în prezent în Marea Britanie, se arată în același articol. „Acest discurs nu a făcut altceva decât să intensifice sentimentul că se poartă un adevărat război împotriva noastră”, scrie dr. Tommy Tomescu în The Guardian.

Medicul dentist român din Londra crede că David Cameron greșește adoptând același discurs extremist care a fost introdus de formaţiunea politică naţionalistă UKIP cu privire la cetăţenii UE stabiliţi în Regatul Unit. „… Toate acestea au impact asupra vieţilor noastre. În ultima perioadă s-a înregistrat o intensificare a atacurilor violente petrecute în această ţară împotriva românilor, polonezilor sau a altor cetăţeni ai Uniunii Europene. (…) Marea Britanie pare acum mai puţin deschisă, mai nesigură și neprietenoasă; și aceasta se datorează și discursului lui Cameron sau a altor politicieni cu o retorică asemănătoare”, conchide dr. Tommy Tomescu.

————————————–

„Toate partidele importante din Marea Britanie au adoptat discursul celor de la UKIP în privinţa imigraţiei, fapt care poate crea consecinţe periculoase asupra traiului nostru, ca cetăţeni europeni în Regatul Unit. Iar noi suntem nevoiţi să ne ducem viaţa de zi cu zi în aceste condiţii.”

Dr. Tommy Tomescu – http://www.theguardian.com/uk-news/2014/nov/28/romanian-migrant-verdict-david-cameron-speech

————————————–

 

Citiți și: PATRU ANI DE RESTRICȚII MASCATE pentru migranții UE nou-veniți în UK!

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

2 pareri la “The Guardian: Răspunsul lui Tommy Tomescu pentru David Cameron”

  1. Nica Leon Spune:

    Dovadă că pînă şi aceşti nepoţi fuduli ai bravilor noştri înaintaşi, ce au populat demult şi acele insule, habar nu au ce datorează ei românilor, ce le-a dat pînă şi familia regală, ce se numeşte Tudor.

  2. cosimo Spune:

    De unde ai mai scos-o si pe asta, domnule Nica Leon?

Spune-ti si tu parerea!