Guilherme, omul tuturor

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 7 august 2014

546 guihermeAnunțata sosire a lui Guilherme la Astra Giurgiu nu mai este la fel de sigură precum părea săptămâna trecută. Brazilianul a ajuns în România pe 28 iulie pentru a semna un angajament cu Astra din postura de jucător liber de contract. După câteva zile în care s-a antrenat cu ceilalţi jucători pregătiţi de Isăilă, fostul fotbalist al Petrolului nu a mai dat vreun semn giurgiuvenilor.

Atitudinea lui Guilherme l-a deranjat pe Ioan Niculae: „Brazilianul n-a avut timp să vină să semneze contractul pentru că de o săptămână stă numai prin baruri”, a declarat omul de afaceri. Patronul a făcut referire la scandalul desfășurat într-un bar din zona Parcului Herăstrău din Bucureşti în care fotbalistul şi impresarul său Martinez Renato au fost implicaţi.

Guilherme spunea săptămâna trecută, la sosirea pe aeroport, că este pregătit pentru o experienţă la Astra: „Îmi propun să câştigăm titlul. Sper să joc şi în cupele europene. Nu mă mai gândesc la Petrolul, acum mă gândesc doar la Astra. Petrolul rămâne în inima mea, dar acum sunt la Astra.”

Indecizia jucătorului pare a fi cauzată de influenţa impresarului său şi amintește de o problemă similară petrecută la finalul campionatului trecut. Guilherme era în negocieri pentru prelungirea contractului cu Petrolul, club care a organizat o conferinţă de presă pentru a anunța că jucătorul a acceptat parafarea unei noi înţelegeri.

„Eu rămân la Petrolul, am bătut palma cu Dan Capră. Sunt fericit şi sper să facem un sezon viitor foarte frumos. Niciodată nu am fost departe să rămân aici, impresarul meu a plecat, dar când a venit, am bătut palma. Ne-am întâlnit ieri, ne-am înţeles pe 2 ani şi voi semna în scurt timp.”

La întoarcerea jucătorului din Brazilia, contractul nu a mai fost semnat, clubul ploieştean şi Guilherme propunând versiuni diferite pentru a explica neînţelegerea. Astfel, în timp ce fotbalistul a declarat că suma stabilită iniţial a fost modificată, cei de la Petrolul au anunțat că impresarul a fost cel care l-a convins să nu accepte contractul oferit de ploieşteni. Probabil că aici se află și adevărul, impresarul fiind foarte interesat și de buzunarele sale.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!