The Guardian a descoperit de ce romanii nu primesc NINO?!

Articol publicat in sectiunea Acte, Articole importante pe data 16 ianuarie 2014

Jurnalistii de la The Guardian au aflat ca angajatii ministrului de Interne Theresa May primesc bonificații pentru a lucra „la sange” dosarele imigrantilor, astfel incat acestea sa fie respinse. Cel mai important obiectiv este respingerea recursurilor formulate de solicitantii de azil, recompensat cu cecuri cadou, bani si vacante suplimentare, insa poate fi vorba si despre dosarele cetatenilor europeni titreaza cotidianul britanic.

Potrivit The Guardian, autoritatile au fixat ca obiectiv pentru personalul din sectorul care se ocupa de imigratie sa castige 70 la suta din dosarele in care solicitantii de azil fac apel la deciziile guvernamentale ce le ordona sa paraseasca Marea Britanie. Atfel, angajatii cei mai sarguinciosi primesc cecuri cadou in valoare de 25 sau 50 de lire in magazinele britanice, scriu jurnalistii publicatiei amintite, care au obtinut aceste date de la Ministerul de Interne in virtutea unei legi privind libertatea de informare.

Potrivit ministerului, este vorba despre recunoasterea rezultatelor pozitive (ale unui funcţionar) pe o perioada data”, in special cand angajatii depasesc obiectivul lunar fixat. Recompensa privita ca un obiectiv important de catre sefii de la Interne poate insemna respingerea dosarelor, inclusiv ale cetatenilor romani care aplica pentru obtinerea National Insurance Number, in virtutea dreptului european al libertatii de circulatie a muncitorilor.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!