Guvernantii ingheata pretul energiei

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 1 decembrie 2013

Concept: High Energy Costs

Reprezentantii Guvernului de la Londra au cerut celor mai importanti sase furnizori de electricitate si energie termica din Regatul Unit sa inghete preturile serviciillor catre populatie cel putin pana in anul 2015. Interventia guvernantilor are loc dupa ce, in aceasta toamna, mai multe companii energetice au anuntat cresterea propriilor tarife, informeaza BBC News sa in editia din 29 noiembrie.

Sezonul cresterilor la facturile de utilitati a inceput intr-adevar in 11 octombrie, cand SSE, una din marile companii furnizoare de energie a anuntat ca preturile serviciilor sale vor creste cu 8,2%. Clientii SSE vor trebui sa plateasca, in medie, cu 106 lire sterline mai mult pe an, au anuntat reprezentantii companiei. Au urmat ulterior anunturi similare si din partea altor companii de acelasi profil.

Asociatiile de consumatori din Marea Britanie au anticipat pentru acest an scumpirea facturilor platite de populatie pentru energie electrica si incalzire.

Conform Ofgem, autoritatea britanica de reglementare a activitatii companiilor energetice, costurile de distributie a energiei electrice ar urma sa creasca cu 15 lire sterline (costul unei facturi medii platite lunar de o familie britanica pe parcursul anului urmator exclusiv pentru consumul de curent electric).

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!