Guvernul britanic mărește salariul minim pe oră cu 3 procente

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 12 martie 2014

Salariul minim din Marea Britanie crește cu trei procente, ceea ce înseamnă 19 pence! Anunțul a fost făcut de guvernul britanic și astfel lucrătorii nu vor mai putea fi plătiți cu mai puțin de 6 lire și 50 de pence pe oră, spun jurnaliștii de BBC.

În aceste condiții a fost acceptată recomandarea Comisiei pentru Plata Minimă a declarat ministrul pentru Afaceri, Vince Cable: „Lucrătorii cu salarii mici se vor bucura de cea mai mare creștere a salariilor din 2008” a arătat acesta.

Potrivit BBC, este pentru prima dată în ultimii șase ani când creșterea va fi mai mare decât inflația, care a ajuns la 1,9%. Totodată, BBC a adăugat că această majorare a salariului minim pe economie nu atinge salariul necesar traiului care, în Londra, este calculat la 8,80 de lire pe oră, în timp ce în restul Marii Britanii este de 7,65 de lire pe oră. Cancelarul George Osborne a declarat, la începutul acestui an, că a sprijinit ideea ca salariul minim pe economie să crească la 7 lire pe oră. El a acuzat atunci companiile că stau pe un munte de numerar pe care îl țin doar pentru ele și nu doresc să îl împartă cu angajații.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!