Guvernul francez și-a dat demisia

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 28 august 2014

Premierul francez, Manuel Valls, a prezentat, luni, președintelui Francois Hollande demisia guvernului său, a anunțat Palatul Elysee, potrivit Europe 1. Hollande i-a cerut lui Valls să formeze un nou executiv. Valls și cabinetul său au demisionat după ce doi miniștri, cel al economiei, Arnaud Montebourg, și educației, Benoit Hamon, au criticat politica economică a Guvernului.

Criticile neașteptate ale celor doi miniștri, făcute în intervenții separate, se referă la „obsesia” guvernului de a reduce deficitele în loc de a urma politici de încurajare a creșterii economice. Afirmațiile au venit la câteva zile după ce Hollande și Valls au insistat că Guvernul nu-și va schimba politica față de tăierile bugetare. Atacurile miniștrilor au zguduit cabinetul.

Aceștia au insistat că nu-și vor da demisia, cu toate că le-a fost cerută de unii deputați socialiști, întrucât ar fi subminat autoritatea premierului. Există zvonuri că diviziunile în cadrul guvernului ar fi chiar mai adânci, întrucât și alți miniștri ar avea opinii similare. Hollande este presat să ia măsuri de redresare a economiei, după ce cifre recente au arătat că economia Franței a stagnat și în al doilea trimestru din 2014.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!