Guvernul le impune un nou certificat revoluţionarilor

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Social pe data 9 ianuarie 2015

Revoluţionarii care, în decembrie 1989, au mobilizat şi condus grupuri de oameni, construind şi menţinând baricade împotriva forţelor regimului comunist, vor fi obligaţi să obţină noi certificate prin care să ateste că au avut „un rol determinant” la Revoluţie, pentru indemnizaţii, a decis Guvernul, potrivit Mediafax.

Pentru aceasta, Guvernul a introdus un nou titlu de revoluţionar, cel de „Luptător cu rol determinant”.

Decizia a fost luată după ce agenţia Mediafax a semnalat faptul că Guvernul a decis să amâne pentru următorii doi ani, până în 2017, plata indemnizaţiilor reparatorii la care au dreptul respectivii revoluționari. Ministrul finanţelor, Darius Vâlcov, a afirmat atunci că a fost „o greşeală” a Ministerului Finanţelor şi că la Monitorul Oficial va fi transmisă o erată.

Erata a fost transmisă şi publicată în Monitorul Oficial, dar Guvernul a intervenit cu o ordonanţă de urgenţă, stabilind că acei revoluţionari care au condus grupuri de oameni şi au ridicat baricade trebuie să obţină un nou certificat care să le ateste meritele.

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să verifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari începând din 1990, în principal modul în care au fost acordate certificate de revoluţionar, au declarat surse din Guvern.

Controlul a fost dispus după ce mai multe sute de revoluţionari au protestat, luni, la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate.

„A fost dispus un control privind activitatea din ultimii 25 de ani la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari. Ideea este de a vedea cine şi ce fel de certificat a primit în aceşti 25 de ani”, au declarat sursele, pentru Mediafax.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!