Guvernul pregăteşte „Primul job”

Articol publicat in sectiunea Social pe data 6 martie 2015

După „Prima casă” și „Prima mașină”, Guvernul mai vrea un program-premieră: „Primul job.” Inițiativa a aparținut rectorului Universității de Vest din Timișoara, iar ideea a fost primită foarte bine de guvernanți, anunță România TV.

Prin acest program „se creează o posibilitate ca tinerii studenți sau elevi să lucreze, practic, în administrația publică centrală sau locală, acolo unde este nevoie de resursă umană pregătită”, a declarat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

În aceste condiții, tinerii cu vârste cuprinse între 16 ani și 24 de ani se pot înscrie în program și ar urma să câștige 900 de lei pe lună cei fără studii superioare, iar cei cu diplomă în acest sens vor avea salariu de 1.400 de lei. Condiția este ca aceștia să fie integraliști, iar cei care încă sunt la școală vor putea lucra doar în timpul vacanțelor.

Finanțarea ar veni în proporție de 85% din fonduri europene și 15% de la stat, care va fi și angajator, având în vedere că tinerii vor lucra în administrații locale, universități, primării sau chiar ministere. Proiectul ar putea fi pus în aplicare chiar din luna aprilie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!