Guvernul spune nu măririlor de alocații

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 aprilie 2016

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a invocat din nou, săptămâna trecută, „cadrul fiscal-bugetar strâns”, ca reacție la inițiativele parlamentarilor de a mări alocațiile pentru mame sau copii.

„Nu știu impactul financiar și nu vreau să comentez. De principiu, suntem într-un cadru bugetar-fiscal foarte strâns. Orice modificare de legislație este, din acest punct de vedere, extrem de problematic de îndeplinit”, a declarat Dan Suciu, întrebat care este poziția Guvernului cu privire la o inițiativă parlamentară care prevede alocații pentru copii în funcție de salariul minim brut pe țară, respectiv 20% pentru copii până în 2 ani și 10% pentru cei cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani.

El a precizat că este un comentariu general, nu neapărat cu referință la acest proiect de lege, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a invocat același avertisment și când s-a referit la alocațiile pentru mame.

„Am remarcat că nu există o sursă de finanțare. Înțelegem că e un proiect important pe baza obiectivelor demografice. Guvernul a remarcat și votul puternic în favoarea acestui proiect în Parlament. Vom vedea după rectificare. Repet: cadrul îngust bugetar. Nu vreau să fac speculații, dar privim cu mare seriozitate și încercăm să găsim o variantă de răspuns acceptabilă social la această solicitare”, a conchis Dan Suciu.

Parlamentul trebuie să spună Guvernului de unde trebuie „să taie” dacă dorește creșterea indemnizațiilor pentru mame, a declarat recent premierul Dacian Cioloș, precizând totodată că bugetul pe acest an este angajat, iar cel de anul viitor poate depăși un deficit de 3% pentru că sunt angajamente luate.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!