Guvernul vrea să elimine 70 de taxe

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 5 mai 2014

Ministerul Finanţelor a identificat 70 de taxe care doar creează un hăţiş birocratic şi pot fi eliminate într-o singură zi fără a afecta bugetul de stat, urmând să fie promovat un act normativ pentru eliminarea acestora, a anunţat premierul Victor Ponta. „Am găsit 70 de taxe pe care le putem scoate într-o singură zi fără să sufere bugetul de stat, dar care ne ajută să nu mai înnebunim oamenii cu 70 de proceduri şi 70 de drumuri birocratice”, a spus Ponta, într-o şedinţă de guvern.

Premierul a adăugat, într-o discuţie cu ministrul finanţelor, că el crede că mai pot fi găsite încă 30-40 taxe care pot fi eliminate. El a cerut ministrului de finanţe, Ioana Petrescu, ca pe baza datelor pe care le va primi de la fiecare minister să prezinte Guvernului actele normative necesare pentru „desţelenirea” zonei de taxe.

Ministerul Finanţelor arată că eliminarea celor 70 de taxe are un impact bugetar de 1,9 milioane de lei. Aceste taxe şi tarife au încasări unitare de cel mult 100.000 lei, menţionează ministerul într-un comunicat.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!