Hacker-ul român Guccifer a pledat vinovat în SUA

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 5 iunie 2016

Guccifer_Marcel Lazar Lehel

Hacker-ul român Guccifer a pledat vinovat în fața unei curți federale din SUA la acuzațiile privind spargerea conturilor de e-mail a numeroase personalități americane, inclusiv membri ai familiei Bush și Hillary Clinton, și furt de identitate, riscând să primească până la 7 ani de închisoare.

Guccifer, pe numele său adevărat Marcel Lazăr Lehel, în vârstă de 44 de ani, a ajuns la o înțelegere cu procurorii americani și s-a declarat vinovat în cazul acuzațiilor de accesare neautorizată a unui computer protejat și furt de identitate într-un tribunal federal din Alexandria, Virginia, relatează ABC News, potrivit Mediafax.

El riscă să primească o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare, sentința urmând a fi pronunțată în septembrie.

Procurorii americani susțin că Guccifer a spart conturile a circa 100 de americani, printre aceștia aflându-se secretarul american de stat Colin Powell și membri ai familiei fostului președinte american George W. Bush.

La începutul lunii mai, Guccifer a declarat că a spart și contul de e-mail al lui Hillary Clinton, candidata din tabăra democrată la alegerile prezidențiale americane de pe 8 noiembrie, dar oficialii americani rămân sceptici în privința acestei declarații.

Lazăr ar fi spart conturile „membrilor familiei a doi foști președinți americani, a unui fost membru al Cabinetului american, a unui fost consultant prezidențial”, se arată într-un comunicat, iar după ce ar fi avut acces la conturile de email și de pe rețelele sociale ale acestora, le-ar fi publicat corespondența de pe e-mail, informații de natură medicală și financiară și fotografii personale.

Lazăr a pledat nevinovat inițial la aceste acuzații pe 14 aprilie, dar ulterior a solicitat să-și schimbe declarația.

În martie, extrădarea sa din România a fost aprobată și a avut prima audiere pe teritoriul american pe 1 aprilie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!